Sport

SNJEŽNA KRALJICA: Hirscheru pobjeda na Sljemenu i vodstvo u kupu, Kostelić treći

"Šteta što nije bilo bolje. Druga vožnja bila je otvorena i brza što nije moja najbolja strana."

FOTO: Marcel Hirscher
Piše: PolitikaPlus

Aktualni pobjednik Svjetskog kupa Ivica Kostelić ni peti put nije uspio pobijediti na 'Vip Snow Queen Trophy' slalomu Svjetskog kupa na Sljemenu. Nakon tri druga mjesta Ivica je danas osvojio treće mjesto iza pobjednika Austrijanca Marcela Hirschera i Nijemca Felixa Neureuthera.

"Bila je ovo teška utrka, jedna od težih u sezoni. Šteta što nije bilo bolje. Druga vožnja je bila otvorena i brza što nije moja najbolja strana."

Ivica Kostelić je nakon prve vožnje bio na trećoj poziciji, no u drugom 'laufu' nije uspio popraviti plasman. Na koncu je imao 48 stotinki sekunde iza pobjednika Marcela Hirschera.

"Bila je ovo teška utrka, jedna od težih u sezoni. Šteta što nije bilo bolje. Druga vožnja je bila otvorena i brza što nije moja najbolja strana," kazao je Kostelić nakon prolaska ciljem.

Na četvrtom slalomu sezone nastupila su još tri hrvatska skijaša, no ni jedan nije izborio plasman u drugu vožnju. Dalibor Šamšal zauzeo je 49. mjesto sa 5.43 sekunde zaostatka, Sebastian Brigović bio je 58. sa više od sedam sekundi zaostatka, dok je Matej Vidović diskvalificiran. Na startu se trebao pojaviti i Natko Zrnčić Dim, no zbog ozljede ipak nije nastupio.


Ivica je do sada na Sljemenu tri puta bio drugi (2008, 2009, 2011). Prošle godine za pobjednikom Šveđaninom Myhrerom zaostao je 10 stotinki sekunde, 2009. 'sljemenska kruna' mu je pobjegla za pet stotinki sekunde (slavio je Francuz Jean-Baptiste Granege), dok je 2008. Austrijanac Mario Matt bio brži za 33 stotinke sekunde.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodstvo preuzeo je Austrijanac Marcel Hirscher sa 525 bodova, Norvežanin Aksel Lund Svindal drugi je sa 456 bodova, dok je treći Amerikanac Ted Ligety sa 403 boda. Kostelić se probio na četvrto mjesto sa 389 bodova, a Natko Zrnčić Dim je 105. sa pet bodova.

U poretku slalomaša Kostelić je i dalje prvi sa 305 bodova, Hirscher je drugi sa 260 bodova, dok je treći Talijan Cristian DeVille sa 230 bodova.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

skijanje, ivica kostelić, Dalibor Šamšal, marcel hirscher, Snow Queen Trophy, slalom