A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Muškarci%20koji%20mrze%20žene.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

'Muškarci koji mrze žene' među najboljim filmovima po izboru scenarista | Politika+
Kultura

FILMOVI: 'Muškarci koji mrze žene' među najboljim filmovima po izboru scenarista

Među filmovima nominiranim za jednu od nagrada koje se dodjeljuju uoči dodjele Oscara, našli su se i "Nasljednici" Georgea Clooneya i "Ponoć u Parizu" Woodyja Allena.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Filmovi "Muškarci koji mrze žene", "Tajni život kućnih pomoćnica" i "Djeveruše" na popisu su filmova nominiranih za nagrade Američkoga društva filmskih i televizijskih scenarista.

Među filmovima nominiranim za jednu od nagrada koje se dodjeljuju uoči dodjele Oscara, našli su se i "Nasljednici" Georgea Clooneya i "Ponoć u Parizu" Woodyja Allena.

Ipak, mogući kandidat za Oscara, francuski crno-bijeli nijemi film "Umjetnik" (L'Artiste), nije ušao u uži izbor scenarista, baš kao ni "Put rata" Stevena Spielberga, "Tjedan dana s Marylin" (My Week with Marilyn) i film o Margaret Thatcher "Željezna Lady" s Maryl Streep u glavnoj ulozi.

Komedija "50/50" i film "Young Adult" nominirani su za najbolji originalni scenarij, kao i drama "Win Win" o školskom treneru hrvanja s Paulom Giamattijem u glavnoj ulozi.

Za najbolji adaptirani, odnosno originalni scenarij nominirani su filmovi Martina Scorsesea "Hugo" snimljen u 3D tehnici i film Brada Pitta "Igra pobjednika" s Bradom Pittom u glavnoj ulozi.

Društvo scenarista objavilo je i nominacije za najbolji scenarij dokumentarnog filma. Na popisu su se tako našli filmovi "Senna" o životu brazilskoga vozača formule 1 Ayrtona Senne i "Pina", film Wima Wendersa o plesačici Pini Bausch te čileanski film "Nostalgija za svjetlošću".

Nagrade društva scenarista bit će uručene na svečanosti u New Yorku i Los Angelesu 19. veljače.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Ponoć u Parizu, Nasljednici, Muškarci koji mrze žene, FILM