A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pub-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Parlament Britancima preporučio da dva dana tjedno ne piju alkohol | Politika+
Zdravlje

ALKOHOL: Parlament Britancima preporučio da dva dana tjedno ne piju alkohol

"To bi osnažilo poruku da se treba izbjeći svakodnevno pijenje."

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Britanci bi trebali izbjegavati alkohol najmanje dva dan u tjednu kako bi zaštitili svoje zdravlje, rekao je odbor britanskog parlamenta u izvješću objavljenom u ponedjeljak.

Sadašnje smjernice se usredotočuju na najveći broj jedinica alkohola koje se mogu konzumirati bez opasnosti no ljudi često ne znaju koliko je takvih jedinica u čaši vina ili piva.

"To bi osnažilo poruku da se treba izbjeći svakodnevno pijenje."

"Mi sugeriramo da, ako se zadrže dnevne preporuke, vlada razmotri pojednostavljenje smjernica tako da se, kao u slučaju Škotske, svima savjetuje da ne konzumiraju alkohol barem dva dana u tjednu", kaže se u izvješću.

"To bi osnažilo poruku da se treba izbjeći svakodnevno pijenje i pomoglo bi javnosti kvantificirati što znači 'redovito' pijenje", kaže se u izvješću.

Izvješće također napominje da vlada, industrija pića i udruge trebaju isticati akutne rizike opijanja i kronične rizike redovitog pijenja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

alkohol