A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/damir-bajs-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Damir Bajs i Branko Hrg kandidati za novog predsjednika HSS-a | Politika+
Hrvatska

STRANKE: Damir Bajs i Branko Hrg kandidati za novog predsjednika HSS-a

Kandidaturu za potpredsjednike HSS-a podnijelo je 13 članova.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Damir Bajs i Branko Hrg kandidati su za novog predsjednika Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), doznaje danas Hina u HSS-u nakon kandidacijskog postupka koji se u stranci održavao od 12. prosinca 2011.

Na Izbornoj glavnoj skupštini HSS-a 28. siječnja u Zagrebu 1026 izaslanika odlučit će hoće li Bajs ili Hrg u sljedeće četiri godine voditi HSS i tako doći na mjesto Josipa Friščića.

Friščić je najavio da se više neće kandidirati za predsjednika HSS-a nakon parlamentarnih izbora na kojima je ta stranka, to jest on, osvojila samo jedan saborski mandat, što je pet manje nego u prošlom sazivu. Svoj mandat stavio je u mirovanje, a na njegovo mjesto došao je Damir Bajs i tako postao jedini saborski zastupnik HSS-a.

Damir Bajs trenutačno je potpredsjednik HSS-a, a u prošloj vladi obnašao je dužnost ministra turizma. Branko Hrg gradonačelnik je Križevaca i dugogodišnji član Predsjedništva HSS-a.

Kako se doznaje u HSS-u, kandidaturu za potpredsjednike HSS-a podnijelo je 13 članova, od kojih će se izabrati pet potpredsjednika. Kandidati za potpredsjednike HSS-a su Krešo Beljak (gradonačelnik Samobora, član Glavnog odbora HSS-a), Vlasta Hubicki (članica Predsjedništva HSS-a, predsjednica krapinsko-zagorske Županijske organizacije HSS-a), Marijana Petir (potpredsjednica HSS-a, predsjednica sisačko-moslavačke Županijske organizacije HSS-a), Marina Kolaković (članica Glavnog odbora HSS-a, zamjenica gradonačelnika Karlovca).

Za potpredsjednike HSS-a kandidirali su se i Željko Jakopović (član proširenog Predsjedništva HSS-a i predsjednik požeško-slavonske Županijske organizacije HSS-a), Davor Vlaović (član Predsjedništva HSS-a i predsjednik brodsko-posavske Županijske organizacije HSS-a), Zoran Smolić (član proširenog Predsjedništva HSS-a i predsjednik šibensko-kninske Županijske organizacije HSS-a). Za potpredsjednike su se kandidirali i Andrija Juzbašić (iz vukovarsko-srijemske Županijske organizacije HSS-a), Tonči Božanić (član proširenog Predsjedništva HSS-a i predsjednik splitsko-dalmatinske Županijske organizacije HSS-a), Robert Tukač (član zagrebačke Gradske organizacije HSS-a i predsjednik HSS-ove Gradske četvrti Gornje Dubrave), general u mirovini Darko Rukavina (predsjednik Organizacije branitelja HSS-a "Hrvatski sokol"), Tomislav Viduka (član zagrebačke Gradske organizacije HSS-a) i Đuro Božić (član brodsko-posavske Županijske organizacije HSS-a i načelnik općine Slavonskog Šamca).

Za glavnog tajnika HSS-a kandidirao se organizacijsko-tehnički tajnik stranke Ilija Ćorić. Dosadašnji glavni tajnik HSS-a Nenad Matić nije se kandidirao.

Izborna glavna skupština Hrvatske seljačke stranke održat će se 28. siječnja u dvorani "Globus" na Zagrebačkom velesajmu. Osim predsjednika, pet potpredsjednika i glavnog tajnika, izlaslanici HSS-a birat će i predsjednike pet regionalnih organizacija, pet biranih članova Predsjedništva, 30 biranih članova Glavnog odbora te po pet članova i po pet zamjenika članova Nadzornog odbora, Časnog suda i Statutarnog povjerenstva.

Sadašnji predsjednik Hrvatske seljačke stranke Josip Friščić za predsjednika stranke je izabran u prosincu 2005. i od tada je neprekidno vodio HSS.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

JOSIP FRIŠČIĆ, HSS, DAMIR BAJS, Branko Hrg