A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/angela-merkel-222.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Merkel i Sarkozy: Stanje jako napeto; Rehn: Nazire se dogovor | Politika+
Mojbiz

GRČKI DUG: Merkel i Sarkozy: Stanje jako napeto; Rehn: Nazire se dogovor

Angela Merkel trebala bi se u utorak sastati s direktoricom MMF-a Christine Lagarde u Berlinu.

FOTO: Angela Merkel
Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Njemačka kancelarka Angela Merkel trebala bi se u utorak sastati s direktoricom MMF-a Christine Lagarde u Berlinu i razgovarati o Grčkoj gdje se nazire sporazum s bankama o otpisu dijela duga.

To je jedan u nizu susreta koje Merkel održava početkom nove godine u nastojanju da riješi dužničku krizu eurozone. Lagarde se tijekom jutra sastala s njemačkim ministrom financija Wolfgangom Schaeubleom.

Ured kancelarke je istaknuo da se radi o "neslužbenom sastanku, neformalnoj razmjeni mišljenja". Visoke dužnosnice neće nakon sastanka održati konferenciju za novinare.

U ponedjeljak se Angela Merkel sastala s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyem, a u srijedu će se sastati s talijanskim premijerom Mariom Montijem.

Merkel i Sarkozy su u ponedjeljak priznali da je stanje "jako napeto".

U Bruxellesu je povjerenik za vanjske poslove Olli Rehn rekao da se nazire završetak pregovora Grčke s bankama o brisanju dijela duga.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MMF, CHRISTINE LAGARDE, NICOLAS SARKOZY, ANGELA MERKEL, EUROZONA