A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-hdz-602.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kosor: Nisam iznenađena! Nakon Milinovića i Karamarka, kandidirat će se Milošević, ali i još neki! | Politika+
Hrvatska

RAZGOVOR: Kosor: Nisam iznenađena! Nakon Milinovića i Karamarka, kandidirat će se Milošević, ali i još neki!

Neki od kandidata već su angažirali PR agencije. Za razliku od njih, ja nažalost nemam za to novca.

FOTO: Jadranka Kosor
Piše: Dražen Klarić

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor u razgovoru za PolitikuPlus ustvrdila je kako je nije iznenadila kandidatura njenog aktualnog zamjenika i bivšeg ministra zdravstva Darka Milinovića za predsjednika HDZ-a.

 

'Gospoda su čekali da ja odradim težak posao u borbi protiv korupcije  i završetku pregovora s Europskom unijom. Moram istaknuti kako su mi neki u stranci zamjerali borbu protiv korupcije. Osobno držim kako je borba protiv korupcije jedna od najboljih stvari što je HDZ napravio. Isto tako, još u četvrtom mjesecu dobar dio mojih suradnika iz vrha stranke nije vjerovao da ćemo uspješno završiti pregovore s Europskom unijom.' 

- Gospodin Milinović danas me nazvao i pitao kada će se održati sjednica predsjedništva HDZ-a. Odgovorila sam mu kako će se održati sutra. Nazvao me ponovno nakon tri sata kako bi me izvjestio da je donio odluku da će se kandidirati za predsjednika HDZ-a, izjavila je za PolitikuPlus Jadranka Kosor.

Aktualna predsjednica kaže kako ta njegova odluka za nju nije nikakvo iznenađenje te se ona isčitavala iz svih medijskih nastupa koje je Milinović imao proteklih tjedana.

- Nakon Splita bilo je i više nego jasno da se gospodin Milinović odlučio kandidirati. Želim napomenuti da se u Splitu nije odigralo ništa što nije u skladu s dosadašnjom praksom u radu HDZ-a. Naime, na takvim su skupovima uvijek govorili predsjednik stranke i županijske te gradske organizacije. Samim time, izjave kako netko nije mogao govoriti ili da mu je bilo zabranjeno ne stoje.

 

PolitikaPlus: Je li vas iznenadila kandidatura Tomislava Karamarka?


Jadranka Kosor: Nije i znam da će se osim Karamarka i Milinovića kandidirati i Domagoj Milošević.

PolitikaPlus: Jesu li to svi kandidati?

Jadranka Kosor: Ne, znam da će ih biti još.

 

'Gospodin Milinović danas me nazvao i pitao kada će se održati sjednica predsjedništva HDZ-a. Odgovorila sam mu kako će se održati sutra. Nazvao me ponovno nakon tri sata kako bi me izvjestio da je donio odluku da će se kandidirati za predsjednika HDZ-a.'

PolitikaPlus: O kome se radi?

Jadranka Kosor: Ne bih o imenima. No, zanimljivo je kako su neki od kandidata već angažirali PR agencije koje rade za njih. Za razliku od njih, ja nažalost nemam novca da bih ih mogla angažirati.

PolitikaPlus: Neke od kandidata vi ste osobno pozvali u stranku i Vladu. Je li vas njihova kandidatura razočarala?

Jadranka Kosor: Nije! Gospoda su čekali da ja odradim težak posao u borbi protiv korupcije i završetku pregovora s Europskom unijom. Moram istaknuti kako su mi neki u stranci zamjerali borbu protiv korupcije. Osobno držim kako je borba protiv korupcije jedna od najboljih stvari što je HDZ napravio. Isto tako, još u četvrtom mjesecu dobar dio mojih suradnika iz vrha stranke nije vjerovao da ćemo uspješno završiti pregovore s Europskom unijom.

I u približavanju prema Europskoj uniji i borbi protiv korupcije odradila sam osobno veliki posao i uvjerena sam da će to članstvo na Saboru HDZ-a prepoznati te ću tako konačno prvi put dobiti puni legitimitet za voditi HDZ. Stranku sam vodila u teškim trenucima, a kada se HDZ našao pod istragom i kada nitko od vodstva stranke nije želio izaći pred medije, ja sam izašla i javnost izvjestila o istragi nad strankom. Podnijela sam najveći teret i uvjerena sam da će članstvo to prepoznati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

domagoj milošević, tomislav karamarko, darko milinović, hdz, jadranka kosor