A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/hrvatska%20i%20eu.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

SSSH: Izađite na referendum o Europskoj uniji i glasajte ZA | Politika+
Hrvatska

SINDIKATI I EU: SSSH: Izađite na referendum o Europskoj uniji i glasajte ZA

Pristupanje EU-u, u slučaju pozitivnog ishoda referenduma, za hrvatske građane i radnike imat će niz učinaka, pri čemu SSSH naglašava da će konačni zbroj tih učinaka uvelike ovisiti o Hrvatskoj samoj.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) preporučuje članstvu udruženih sindikata da u što većem broju izađe na referendum o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji (EU) i izjasni se za ulazak Hrvatske u EU jer je sudjelovanje u europskim institucijama i procesima odlučivanja u interesu Hrvatske.

SSSH u priopćenju ističe da je pristupanje Hrvatske EU-u kao najznačajniji motivator niza nužnih reformi u proteklome desetljeću već dosad imalo značajne pozitivne posljedice za Hrvatsku. Također, budući da je hrvatsko gospodarstvo u velikoj mjeri integrirano u europski gospodarski prostor, gospodarska kretanja u EU i u budućnosti će znatno utjecati na Hrvatsku, neovisno o ishodu referenduma.

Pristupanje EU-u, u slučaju pozitivnog ishoda referenduma, za hrvatske građane i radnike imat će niz učinaka, pri čemu SSSH naglašava da će konačni zbroj tih učinaka uvelike ovisiti o Hrvatskoj samoj, odnosno o tome kako ćemo znati iskoristiti mogućnosti koje članstvo pruža.

Stoga SSSH poziva sve članove da izađu na referendum i glasuju vodeći računa o dugoročnim interesima Hrvatske, njezinih građana i radnika. EU je mjesto gdje Hrvatska povijesno, kulturno i ekonomski pripada, ali odluku o tome, kao i odgovornost za posljedice takve odluke, moraju donijeti sami građani, kaže se u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

eu, hrvatska, sssh, referendum