A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/hrvatska%20i%20eu2.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Herman Van Rompuy: Europski samit održat će se 30. siječnja | Politika+
Hrvatska

NAJAVA: Herman Van Rompuy: Europski samit održat će se 30. siječnja

Potvrđeni su vrijeme i mjesto održavanja neslužbenog summita članova Europskog vijeća: bit će to 30. siječnja 2012. u Bruxellesu, napisao je Van Rompuy

Piše: PolitikaPlus/Hina

Idući summit zemalja Europske unije ipak će se održati 30. siječnja u Bruxellesu, kao što je bilo planirano, rekao je u petak predsjednik EU-a Herman Van Rompuy na Twitteru.

"Potvrđeni su vrijeme i mjesto održavanja neslužbenog summita članova Europskog vijeća: bit će to 30. siječnja 2012. u Bruxellesu", napisao je Van Rompuy nakon čije je poruke na Twitteru nešto poslije objavljeno i službeno priopćenje.

Predsjednik talijanske vlade Mario Monti bio je izjavio u četvrtak da će se susret na vrhu EU-a pomaknuti na nedjelju 29. siječnja, zbog najave općeg štrajka u Belgiji za 30. siječnja.

Koncem prosinca, zbog prosvjeda protiv mirovinske reforme bile su paralizirane sve prometne mreže u Belgiji, pa i međunarodni vlakovi poput Eurostara i Thalysa koji Bruxelles povezuju s Londonom, Parizom i Amsterdamom.

Na summitu koncem siječnja europski će čelnici razgovarati o zapošljavanju i rastu, teme koje su inače u sjeni rješavanja dužničke krize.

No na njemu će se razgovarati i o nacrtu europskog ugovora o jačanju proračunske stege, uoči sastanka predsjednika država i vlada 27 zemalja predviđenog za 1. ožujka koji će se održati na službenoj razini.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Herman Van Rompuy, europski samit