A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/barack-obama-204.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Amerikanci se pripremaju za odmazde u slučaju izraelskog napada na Iran | Politika+
Hrvatska

WALL STREET JOURNAL: Amerikanci se pripremaju za odmazde u slučaju izraelskog napada na Iran

Obama i visoki američki dužnosnici odaslali su niz privatnih poruka Izraelcima kako bi ih upozorili na posljedice takvog napada.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Američka vlada zabrinuta je zbog izraelskih planova za vojnu akciju protiv Irana, te je pripremila hitan plan kako bi zaštitila svoje ustanove u području Bliskog istoka, tvrdi u petak Wall Street Journal.

Wall Street Journal ocjenjuje da se američka vojska priprema za brojne moguće odmazde za izraelski vojni napad, među kojima eventualni napad na američko veleposlanstvo u Bagdadu.

Predsjednik Barack Obama, ministar obrane Leon Panetta i drugi visoki američki dužnosnici odaslali su niz privatnih poruka Izraelcima kako bi ih upozorili na posljedice takvog napada.

Barack Obama telefonirao je u četvrtak izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu, a general Martin Dempsey, visoki američki časnik, susrest će se po tom pitanju s izraelskim vojnim dužnosnicima u Tel Avivu sljedećeg tjedna, dodaje Wall Street Journal. List ocjenjuje da se američka vojska priprema za brojne moguće odmazde za izraelski vojni napad, među kojima eventualni napad na američko veleposlanstvo u Bagdadu.

Više od 15.000 američkih diplomata, službenika savezne vlade i poduzetnika nalazi se u Iraku, koji graniči s Iranom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Martin Dempsey, benjamin netanyahu, iranska kriza, barack obama, irak, iran, izrael