A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/ladislav-ilcic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hrast: Hrvatski glasači su kao u tunelu usred mraka, ne glasujte za EU! | Politika+
Hrvatska

ANTI-EU: Hrast: Hrvatski glasači su kao u tunelu usred mraka, ne glasujte za EU!

"Ako će većina glasovati protiv, sigurno ćemo za pola godine imati još jedan referendum, a do tada ćemo biti bolje informirani."

Piše: PolitikaPlus

Hrast podržava europsku orijentaciju Hrvatske i njezino povezivanje s drugih europskim zemljama, no poziva građane da se na referendumu 22. siječnja izjasne protiv ulaska Hrvatske u EU, istaknuli su čelnici tog pokreta na konferenciji za novinare.

"Ako će većina glasovati protiv, sigurno ćemo za pola godine imati još jedan referendum, a do tada ćemo biti bolje informirani", kazao je Ladislav Ilčić. U Hrastu drže da za glasanje protiv EU postoje tri razloga. Kao prvi navode nedostatak javne rasprave te premalo informacija i vremena, zbog čega građani na referendumu, kažu, neće glasovati odgovorno i informirano već prema dojmu.

"Od sedam i pol godina pregovora Hrvatske s EU građanima je posvećeno svega mjesec dana u kojima bismo trebali donijeti odluku. To je ponižavajuće i neprihvatljivo", ocijenio je Ilčić. Drugi razlog zašto ne treba glasovati za EU, smatraju u Hrastu, jesu njezini neriješeni problemi, od gospodarskih do političkih, te drže da treba pričekati da ih EU riješi kako bi Hrvatska znala u kakvu zajednicu država ulazi.

I konačno, smatraju da su hrvatski političari, i prijašnja HDZ-ova vlada i ova današnja, nevjerodostojni u zaštiti nacionalih interesa te da njihovi postupci ne govore da su voljni i sposobni zastupati i obraniti hrvatske nacionalne interese u EU.

Hrvoje Hitrec usporedio je referendum o samostalnosti Hrvatske na koji su građani, kaže, izašli potpuno informirani i svjesni da žele izaći iz bivše države, s refendumom o pristupanju Hrvatske u EU, te ocijenio da se hrvatski glasači nalaze "u tunelu usred mraka i u potpunosti neinformirani".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatski rast, hrast, ladislav ilčić, hrvoje hitrec