A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/juraj-jezerinac.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Juraj Jezerinac optužio ateiste za Domovinski rat i pozdravio ulazak u EU | Politika+
Hrvatska

SVEČANA MISA: Juraj Jezerinac optužio ateiste za Domovinski rat i pozdravio ulazak u EU

'Ako itko želi jedinstvo Europe i svijeta, to su prije svega kršćani. Isus je sam rekao 'da svi budu jedno.'

FOTO: Juraj Jezerinac
Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatskoj je mjesto u Europskoj uniji, istaknuo je vojni biskup Juraj Jezerinac nakon proslave 20. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske u Karlovcu te je poručio građanima da se apsolutno ne trebaju bojati ulaska u tu europsku zajednicu.

- Ovaj datum međunarodnog priznanja Hrvatske jest poticaj da uvidimo da se ne trebamo bojati ulaska u Europsku uniju, apsolutno ne. Ako itko želi jedinstvo Europe i svijeta, to su prije svega kršćani. Isus je sam rekao 'da svi budu jedno', to je cilj - kazao je biskup Jezerinac.

Na svečanoj akademiji u povodu Dan priznanja Republike Hrvatske - 15. siječnja 1992., Jezerinac je u svom govoru zamolio političare i medije da građanima ove zemlje pruže sve informacije koje mogu pomoći ljudima da donesu zreli sud savjesti. Istaknuo je kako je to apel da odgovorni ljudi ove zemlje budu odgovorni pred građanima, koji moraju donijeti odluku o kojoj ovisi neposredna budućnost Hrvatske.

Nije propustio spomenuti i ateiste, koji su mu često tema.

- Pjesnik Matoš je rekao, teško duši u kojoj Bog ne prebiva. I ovaj rat agresorski bio je posljedica ateizacije, bezboštva i odbijanja Boga - rekao je vojni biskup.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ateizam, hrvatska, europska unija