Tehnologija

LOŠE ULAGANJE: Murdoch o MySpaceu: Zaj... smo na svaki mogući način

Nekad slavna društvena mreža je prošle godine prodana za 35 milijuna dolara, a 2006. je vrijedila čak šest milijardi!

Piše: Vanja Deželić

Medijski mogul Rupert Murdoch napokon je odlučio progovoriti o debaklu koji je doživio kao vlasnik društvene mreže MySpace. Izgubio je na toj investiciji nevjerojatnih 545 milijuna dolara!

- Mnogo je pitanja i šala nastalo na temu MySpacea, ali odgovor je jasan. Zaj... smo na svaki mogući način na koji smo mogli i pritom naučili mnogo vrijednih i skupih lekcija - napisao je na svom Twitter profilu Murdoch opisujući investiciju iz 2005.

Početkom ove godine stigao je na tu društvenu mrežu, očito istražiti dodatne mogućnosti zarade i probijanja na toj vrsti tržišta. Učenje mu treba, ipak je za MySpace, kako sam tvrdi, mogao dobiti šest milijardi dolara svega mjesec dana nakon što ga je kupio za 580 milijuna dolara, ali tada nije mogao niti sanjati kako će na scenu stupiti Facebook i pokoriti cijeli svijet, a MySpace baciti ne u drugi već stoti plan.

Analitičari vjeruju kako je za propast Murdochove mreže zaslužan izostanak noviteta. Korisnici se više nisu pronalazili u tome svemu i trenutno ih ima manje od 30 milijuna, a tijekom 2008. bilo ih je više od 73 milijuna.

Murdochov News Corporation i dalje ima udio u toj društvenoj mreži, ali ne sudjeluje u upravljanju. Sada su vlasnici marketinška tvrtka Specific Media i Justin Timberlake.

Može li se MySpace u rukama novih vlasnika vratiti na staze slave pokazat će vrijeme.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

myspace