Hrvatska

POVLAŠTENI: Ozren Matijašević: 'Umirovljenja na jedan dan' govore o moralu tih ljudi

Činjenica da je ovaj potez u skladu sa zakonom, koji još nije prestao važiti, pritom nimalo ne umanjuje njegovu nemoralnost.

FOTO: Vladimir Šeks jedan je od onih koji su se provukli kroz rupu koja im se otvorila
Piše: PolitikaPlus


Činjenica da je ovaj potez u skladu sa zakonom, koji još nije prestao važiti, pritom nimalo ne umanjuje njegovu nemoralnost, jer ovo nije prvi slučaj u kojem hrvatski zakoni onemogućuju ostvarenje zajedničkih interesa građana.

Hrvatska udruga sindikata (HUS) najoštrije osuđuje potez sedam saborskih zastupnika, koji su "umirovljenjem na jedan dan" aktivirali ostvarenje prava na povlaštenu dužnosničku mirovinu pridruživši sa tako sve većem broju onih koji uživaju neopravdano veća prava od običnih građana, priopćeno je danas iz HUS-a.

HUS napominje kako, u ozračju izglednog ukidanja povlaštenih dužnosničkih mirovina što su ih kao udruga s prikupljenih 300 tisuća potpisa inicirali još potkraj 2005., takav potez izabranika i predstavnika građana govori o ljudskim kvalitetama dotičnih, njihovom osjećaju pripadnosti narodu kojeg predstavljaju te njihovoj zauzetosti za opće dobro i opće interese.

Činjenica da je ovaj potez u skladu sa zakonom, koji još nije prestao važiti, pritom nimalo ne umanjuje njegovu nemoralnost, jer ovo nije prvi slučaj u kojem hrvatski zakoni onemogućuju ostvarenje zajedničkih interesa građana, dodaju iz HUS-a.

"I privatizacija i pretvorba provedene su uglavnom u skladu s tada važećim zakonima, što nije spriječilo nastupanje njihovih pogubnih posljedica, gubitka industrije i nebrojenih proizvodnih radnih mjesta. Zaključno, u potezu 'sedmorice uskogrudnih' oslikavaju se temeljni problemi društvenog uređenja u kojem privatni interesi uvijek nadvladaju opći interes društva", stoji u priopćenju HUS-a koje je potpisao predsjednik Ozren Matijašević.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vladimir šeks, povlaštene mirovine, hus, ozren matijašević