A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/lady%20gaga.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Lady GaGa ima 18 milijuna pratitelja na Twitteru | Politika+
Scena

POPULARNOST: Lady GaGa ima 18 milijuna pratitelja na Twitteru

To je gotovo dva milijuna više od drugog na listi, mladog kanadskog pjevača i tekstopisca Justina Biebera, koji ih ima 16,4 milijuna.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Američka pjevačica Lady GaGa prva je osoba koja je na društvenoj mreži Twitteru dosegla brojku od čak 18 milijuna pratitelja, piše web stranica digital spy.

To je gotovo dva milijuna više od drugog na listi, mladog kanadskog pjevača i tekstopisca Justina Biebera, koji ih ima 16,4 milijuna.

Pjevačica se zahvalila svojim obožavateljima na tome što su je doveli do te "važne prekretnice".

"Ne mogu vjerovati da imam 18 milijuna TwitterMonstera, to je doista radikalno, prije samo nekoliko godina imala sam ih jedva nekoliko", napisala je GaGa na svojem Twitter profilu nakon te objave.

Na trećem se mjestu po broju pratitelja na Twitteru nalazi američka kantautorica Katy Perry s 13,9 milijuna, dok je Shakira četvrta s 12,6 milijuna, a Kim Kardashian peta s 12,5 milijuna pratitelja.

Twitter je besplatna internet stranica za društveno umrežavanje i alat za mikro-blogiranje koji svojim korisnicima omogućuje čitanje tuđih i postavljanje vlastitih mikro-tekstualnih unosa, takozvanih "tvitova".

Utemeljen u ožujku 2006. a pokrenut u srpnju iste godine, taj je internetski servis rapidno dobio na popularnosti, dosegnuvši do 2011. više od 300 milijuna korisnika, te generirajući više od 300 milijuna tvitova i prenoseći više od 1,6 milijardi upita dnevno. Opisuju ga kao "sms interneta".

Na šestom mjestu po broju sljedbenika na Twitteru nalazi se Britney Spears (12,4 milijuna), na sedmom Rihanna (11,9 milijuna), na osmom je američki predsjednik Barack Obama s 11,9 milijuna, na devetom Taylor Swift s 10,4 milijuna, te na desetom Selena Gomez s 9,6 milijuna.

Lady GaGa nedavno je potvrdila da će 2012. provesti radeći na novom albumu te priopćila kako već zna i njegovo ime.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

JUSTIN BIEBER, TWITTER, Lady GaGa