A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/podzemna_garaza.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Projekt garaže u središtu Zagreba na čekanju jer je previše upitnika | Politika+
Zagreb

ODLUKA ODBORA: Projekt garaže u središtu Zagreba na čekanju jer je previše upitnika

'Dok odgovore ne dobijemo ne možemo dići ruku za projekt jer se radi o 300 milijuna kuna'.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Odbor za komunalno gospodarstvo zagrebačke Gradske skupštine na današnjoj je sjednici "na čekanje" stavio odlučivanje o projektu gradnje podzemne garaže s trgovačko uslužnim sadržajima i športskom dvoranom, po modelu javno-privatnog partnerstva, na lokaciji srednjoškolskog igrališta Savska - Kačićeva - Klaićeva - Kršnjavoga.

"Garaža da, međutim, oko svih ostalih popratnih sadržaja više je pitanja nego što ima odgovora. Dok odgovore ne dobijemo ne možemo dići ruku za ovako predloženi projekt jer se radi o ogromnim novcima. Predviđeno je da bi ta investicija vrijedila više od 300 milijuna kuna", rekao je predsjednik Odbora Jurica Meić.

Meić je rekao kako odgovore u vezi s tim prijedlogom gradonačelnika Milana Bandića očekuju u petak, 20. siječnja na sastanku predstavnika Gradske skupštine i Gradske uprave.

Ustvrdio je kako bi "'glavna zamka' mogla biti upravo to da ti javni popratni sadržaji koje bi Grad Zagreb morao od privatnog investitora unajmiti budu po takvoj cijeni da bi zapravo kroz taj najam investitor sebi vratio investiciju a eventualni prihodi od parkinga bi mu bili još bonus".

Rekao je da ako dobiju odgovore da bi taj projekt bio isplativ Zagrepčanima ne vidi razloga da ga ne prihvate. Napomenuo je kako mu nije jasno što je bilo s ekonomskom studijom isplativosti toga projekta, o kojemu se govori od 2007. i za koji je izdana lokacijska dozvola, i zašto se "od gradskih zastupnika skrivaju podatci iz te studije".

Odbor je odbio prijedlog zaključka o prodaji Robustus gradnji 1612 četvornih metara gradskog zemljišta na Jakuševcu. Meić je istaknuo kako su odbili prijedlog da se direktno proda jedan dio gradskog zemljišta investitoru koji je već kupio veći dio jedne prilično velike parcele od 22.000 četvornih metara, a kupio bi još 1.600 četvornih metara kako bi mogao realizirati projekt izgradnje 726 stanova. "Bili smo protiv jer se u kupoprodaju ide direktno, a ne javnim natječajem, te zbog preniske cijene za gradsko zemljište", rekao je Meić.

Odbor za komunalno gospodarstvo prihvatio je prijedloge zaključka o kupnji nekretnina radi dalje izgradnje Branimirove ulice - na potezu od Zavrtnice do Heinzelove ulice te produžene Branimirove ulice u Sesvetama od Zagrebačke do Brestovečke ceste.

Prihvatio je i prijedlog zaključka o prodaji zemljišta Tehnika gradnji d.o.o. u Stenjevcu za kupoprodajnu cijenu od 2.200.000,00 kuna. Meić je rekao da su to zemljište prodavali na javnom natječaju te da su postigli određenu cijenu i odlučuju sklopiti posao kako bi Tehnika gradnja mogla realizirati gradnju hale.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

garaža, milan bandić, zagreb