A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/novac-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Standard & Poor's snizio rejtinge najvećim francuskim bankama | Politika+
Mojbiz

BONITET: Standard & Poor's snizio rejtinge najvećim francuskim bankama

Agencija za dodjelu kreditnih rejtinga Standard & Poor's snizila je kreditne rejtinge najvećim francuskim bankama Societe Generaleu i Credit Agricoleu..

Piše: PolitikaPlus/Hina

Agencija za dodjelu kreditnih rejtinga Standard & Poor's snizila je kreditne rejtinge najvećim francuskim bankama Societe Generaleu i Credit Agricoleu, temeljem nedavnog sniženja vrhunskog trostrukog A rejtinga Francuske.

 

Bankama Societe Generale i Credit Agricole rejtinzi su sniženi na 'A', s 'A+', uz stabilnu prognozu, navodi se u priopćenju S&P-a, objavljenom u ponedjeljak. Rejting je snižen i Caisse des Depots et Consignations, na 'AA+', s vrhunskog rejtinga 'AAA'. Odluka agencije nije iznenadila s obzirom da je Francuska 13. siječnja izgubila trostruki 'AAA' rejting, u sklopu vala sniženja koji je zahvatio još osam zemalja članica eurozone. Samo je Njemačka u eurozoni zadržala vrhunski, trostruki A rejting.

 

"Sniženje rejtinga navedenih banaka uslijedilo je nakon smanjenja rejtinga Francuske", kaže se u priopćenju.

 

Od velikih francuskih banaka sniženja rejtinga pošteđena je banka BNP Paribas.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Societe Generale, splitska banka, banke, kreditni rejting