Crna kronika

TEMELJEM DOKAZA: Protiv Vojislava Stanimirovića neće biti podignuta kaznena prijava

Na temelju dosad utvrđenih činjenica i prikupljenih podataka nije utvrđeno postojanje osnove za sumnju o kaznenoj odgovornosti.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) izvijestilo je danas kako, na temelju provedenih izvida i prikupljenih podataka, nije utvrđeno postojanje osnove za sumnju o kaznenoj odgovornosti Vojislava Stanimirovića, predsjednika SDSS-a, u vezi s njegovom ulogom u Domovinskom ratu, posebice prilikom zlostavljanja civilnih osoba u skladištu "Veleprometa" u Vukovaru.

U priopćenju za javnost ŽDO na interentskim stranicama navodi kako su - u povodu medijskih napisa i javnih istupa pojedinih osoba da se ispita Stanimirovićeva uloga u Domovinskom ratu, a osobito prilikom zlostavljanja civila u skladištu "Veleprometa" u Vukovaru - poduzeti državnoodvjetnički izvidi radi utvrđivanja njegove moguće kaznenopravne odgovornosti.

>> Stanimirović: Sve optužbe protiv mene su insinuacije! Podnijet ću prijavu protiv Ružice Erdelji!

 

Osim obavijesnog razgovora s Vojislavom Stanimirovićem, provedeni su i drugi izvidi i istražne radnje, a državno odvjetništvo analizom prikupljenih podataka, dokumenata i dokaza nije našlo osnovu za daljnje postupanje. Na temelju dosad utvrđenih činjenica i prikupljenih podataka te posebice na temelju prije ispitanih svjedoka u predmetima ratnih zločina na tom području, nije utvrđeno postojanje osnove za sumnju o kaznenoj odgovornosti Vojislava Stanimirovića, navodi osječki ŽDO.

Dodaje se kako, u vezi s izjavama silovanih žena tijekom Domovinskog rata, državno odvjetništvo i dalje provodi državnoodvjetničke izvide i dokazne radnje radi utvrđivanja počinitelja tih kaznenih djela i njihova procesuiranja, a o odluci će javnost biti pravodobno obaviještena.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

domovinski rat, vukovar, vojislav stanimirović, srbija