A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pal-schmitt-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Istraga: Je li mađarski predsjednik Pal Schmitt plagirao doktorski rad | Politika+
Regija

SKANDAL: Istraga: Je li mađarski predsjednik Pal Schmitt plagirao doktorski rad

17 od 25 stranica "zaključka" od riječi do riječi prepisane iz dizertacije njemačkog profesora Klausa Heinemanna iz 1991.

FOTO: Pál Schmitt
Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP/HVG

Znanstvenici s budimpeštanskog sveučilišta Semmelweis istražit će doktorski rad mađarskog predsjednika Pála Schmitta, optuženog za plagiranje, a rezultate će objaviti 28. ožujka, objavili su u srijedu.

"Sveučilište Semmelweis sastavilo je odbor" koji će istražiti doktorski rad Pála Schmitta, ali imena članova objavit će se istodobno s rezultatima istrage 28. ožujka kako bi mogli neometano raditi, priopćeno je.

Predsjednik Schmitt je 12. siječnja odbacio optužbe gospodarskog tjednika HVG da je prepisao trećinu svog doktorskog rada 1992. Najavio je da je spreman, bude li potrebno, svoje autorstvo obraniti na ispitu.

HVG je u svome internetskom izdanju prenio dijelove rada za koji tvrdi da su prijevod teksta bugarskog stručnjaka Nikolaja Georgijeva. Schmittove tvrdnje da je s Georgijevim surađivao odbacila je kao neistinite znanstvenikova kći.

Mađarski portal index-hu objavio je pak 17 od 25 stranica "zaključka" uz objašnjenje da su od riječi do riječi prepisane iz dizertacije njemačkog profesora Klausa Heinemanna iz 1991.

Heinemann je ustvrdio da nikada nije surađivao sa Schmittom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

plagijat, disertacija, pal schmitt, prepisivanje, mađarska