A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/comp-002.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hakeri napali web-stranice Europskog parlamenta | Politika+
IT

IT (NE)SIGURNOST: Hakeri napali web-stranice Europskog parlamenta

Napad je izveden na klasični način - pokušajem zagušenja mnogobrojnim zahtjevima s hakiranih servera s raznih strana svijeta.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Hakeri su u četvrtak ujutro napali internetske stranice Europskog parlamenta, zbog čega im je pristup bio otežan, izvijestio je glasnogovornik te institucije.

"Hakeri nisu uspjeli doprijeti do interne mreže Parlamenta, što je omogućilo normalno funkcioniranje sustava unutar institucije"

"Jutros smo bili zatrpani mnogobrojnim zahtjevima", što je 'zagušilo' sustav, a karakterističan je način hakerskih napada, rekao je glasnogovornik Parlamenta Jaume Duch.

"Hakeri nisu uspjeli doprijeti do interne mreže Parlamenta, što je omogućilo normalno funkcioniranje sustava unutar institucije", kazao je, istaknuvši da je sigurnosna služba Parlamenta poduzela odgovarajuće poteze te pokrenula istragu. Odbio je odgovoriti na koga se sumnja.

Na svojoj stranici grupa hakera koja se skriva pod nazivom Anonymous pozvala je na aktivnost protiv Europske komisije i Vijeća EU-a zbog potpisivanja u četvrtak u Tokiju sporazuma o pristupanju ACTA-i, međunarodnome sporazumu kojemu je cilj uspostaviti i osnažiti međunarodne standarde zaštite intelektualnog vlasništva na internetu. Anonymusi su objavili kako im cilj nije Europski parlament koji još uvijek može reći ne ACTA-i.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hakerski napad, hakeri, europski parlament, denial of service, dds