A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/airbus-a380-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Uzrok pukotina na Airbusovu A380 je - tvornička greška | Politika+
Tehnologija

ISTRAGA: Uzrok pukotina na Airbusovu A380 je - tvornička greška

Isključen je zamor materijala, otkriveno je kako popraviti te pukotine na manjem broju dijelova unutar krila, tvrde u Airbusu.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Airbus je priznao da je kombinacija tvorničke i konstruktorske greške kriva za sve više slučaja pojavljivanja pukotina na krilu zrakoplova A380, a analitičari kažu da će takvom strategijom otvorena priznavanja problema javnosti izbjeći trajnu štetu za tvrtku.

Isključen je zamor materijala, otkriveno je kako popraviti te pukotine na manjem broju dijelova unutar krila, tvrde u Airbusu.

Jedan od direktora toga europskog proizvođača aviona rekao je da je otkriveno kako popraviti te pukotine otkrivene na manjem broju dijelova unutar krila toga super jumbo jeta. Zbog tih je pukotina europska uprava za sigurnost letenja prošli tjedan naredila inspekciju aviona.

Airbus i jedan od vodećih prijevoznika Singapore Arilines potvrdili su za Reuters da je na tim obveznim pregledima otkriveno još pukotina.

Airbus ne želi izgubiti povjerenje kupaca pošto je otkriveno da puca dio kojim se vanjski dio krila spaja na trup.

"A380 siguran je avion", rekao je Tom Williams, izvršni potpredsjednik Airbusa. Ne bi li ublažio nepovjerenje u sigurnost zrakoplova, on je odletio u Dublin i ondje održao nenajavljen govor na konferenciji zrakoplovne industrije. Rekao je kako su stručnjaci kao uzrok problema isključili zamor metala. Riječ je o novome zrakoplovu koji je počeo letjeti 2007.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

airbus a-380, airbus