A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/krzno.gif): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Prijatelji životinja prozvali Marka Grubnića Okrutnim mačkom | Politika+
Scena

ZBOG KRZNA: Prijatelji životinja prozvali Marka Grubnića Okrutnim mačkom

U 21. stoljeću nakaradno je pokazivati svoju nadmoć nad životinjama.

Piše: PolitikaPlus

Udruga Prijatelji životinja objavila je listu "najokrutnije odjevenih javnih osoba u Hrvatskoj" na kojoj su neke osobe s estrade poput "Modnog mačka" Marka Grubnića i Vlatke Pokos koje Prijatelji životinja osuđuju zbog nošenja krzna i pozivaju ih da se "odijevaju u skladu s 21. stoljećem".

U 21. stoljeću nakaradno je pokazivati svoju nadmoć nad životinjama promicanjem zastarjelih obrazaca odijevanja. Nažalost, neke medijski prisutne osobe u Hrvatskoj još uvijek ne slijede suvremene trendove, već privlače pozornost neosjetljivošću za patnju i groznu smrt životinja lomljenjem vratova, strujnim udarima, trovanjem i gušenjem. Njihov pokušaj da se nošenjem krzna prikažu modernima i u trendu izaziva podsmijeh, predstavljajući etički i modni promašaj, ističu Prijatelji životinja.

Modna osviještenost, osobito suvremenog doba, izražava se kreativnim dizajnom i stilom, a ne krznom životinja, čiji gubitak za njih ujedno znači gubitak života. S dijelovima tijela mrtvih životinja na sebi kao ukrasima, može se biti privlačan jedino onima koji su svojim svjetonazorima i duhom ostali u kamenom dobu, kaže udruga boraca protiv nasilja nad životinjama.

Stoga su Prijatelji životinja sastavili listu pet najokrutnije odjevenih javnih osoba, koje dugogodišnjim nošenjem krzna pokazuju nedostatak suosjećanja prema milijunima životinja, mučenih i ubijenih zbog nečijeg eksponiranja. Na listi su pjevačica grupe E.T. Katarina Rautek, stilist Marko Grubnić kojega Prijatelji životinja nazivaju "Okrutnim mačkom", pjevačice Maja Šuput i Indira Vladić, te Vlatka Pokos.

"Istinske zvijezde su one koje znaju nositi vlastitu osobnost i vrijednost, a ne krzno i kožu životinja, koje su spremne prihvatiti i živjeti prema spoznaji da ljepota dolazi iz suosjećajnog srca".

Prijatelji životinja pozivaju javne osobe i dizajnere da u svojim javnim istupima oštro osude ubijanje životinja zbog krzna, kao i proizvodnju, prodaju i nošenje krzna, te vlastitim primjerom pokažu modnu i etičku zrelost.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

modni mačak, krzno, marko grubnić