Sport

SPORT: Mateša pred sastanak s Jovanovićem: Trebamo izmjene Zakona o športu

Mateša: Dužnost je ministarstva ukazati na slabe "točke" hrvatskoga sporta.

FOTO: Željko Jovanović
Piše: PolitikaPlus/Hina

Prvi radni sastanak o izmjenama Zakona o športu počeo je danas poslijepodne u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) i zatvoren je za javnost.

Mateša: Dužnost je ministarstva ukazati na slabe "točke" hrvatskoga sporta kako bi se one promijenile na temelju zakonskih polazišta.

Na radnome sastanku sudjeluju stručnjaci i predstavnici sportskih ustanova, među kojima i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik HOO-a Josip Čop.

Neposredno prije početka sastanka predsjednik i glavni tajnik HOO-a dali su kratke izjave novinarima u kojima su pozdravili početak razgovora o zakonskim izmjenama vezanim za sport koje su, istaknuli su Mateša i Čop, potrebne.

Predsjednik Mateša rekao je da to i njegov prvi službeni sastanak s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem te ocijenio da je takav pristup ministarstva dobar. Dodao je i da je dužnost MZOS-a ukazati na slabe "točke" hrvatskoga sporta kako bi se one promijenile na temelju zakonskih polazišta.

Mateša smatra i da su izmjene Zakona o športu potrebne kako bi se došlo do rješenja koja će pridonijeti razvoju hrvatskoga sporta.

Iz Službe za odnose s javnošću mjerodavnoga ministarstva najavljeno je da će o tijeku sastanka izvijestiti priopćenjem.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zlatko mateša, željko jovanović, zakon o sportu