A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/dalmacijavino_29.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Traže svoje plaće: Prosvjed radnika Dalmacijavina u Zagrebu | Politika+
Tvrtke

NEZADOVOLJSTVO: Traže svoje plaće: Prosvjed radnika Dalmacijavina u Zagrebu

Oko stotinu prosvjednika, koji su autobusima stigli iz Splita, uz glasne povike, zviždanje i dalmatinske pjesme traži da ih primi ministar gospodarstva Radimir Čačić.

FOTO: HRT
Piše: PolitikaPlus/Hina

Radnici i sindikalni predstavnici splitskog Dalmacijavina okupili su se danas u Zagrebu pred Ministarstvom gospodarstva, gdje prosvjeduju zbog neisplaćenih plaća i neizvjesnosti oko privatizacije tvrtke.

Oko stotinu prosvjednika, koji su autobusima stigli iz Splita, uz glasne povike, zviždanje i dalmatinske pjesme traži da ih primi ministar gospodarstva Radimir Čačić.

Radnici Dalmacijavina, koji su proteklih dana prosvjedovali splitskim ulicama, traže da im se isplati pet zaostalih plaća, a očekuju i odgovor na pitanje što će biti s privatizacijom te tvrtke. Prosvjed namjeravaju nastaviti šetnjom do Trga bana Josipa Jelačića i prostorija Hrvatske udruge sindikata na Krešimirovom trgu.

Zadnju plaću 440 radnika Dalmacijavina primilo je za srpanj 2011. godine. Po podacima sindikata, svakom radniku Dalmacijavino do danas za plaće duguje oko 30.000 kuna. Osim toga, još ne znaju tko je kupac njihova poduzeća, jer s američkim biznismenom Salomonom Berkowitzem država još nije potpisala ugovor.

Berkovitz je, pak, neki dan kazao kako je njegova tvrtka Traubi International ispunila sve uvjete iz natječaja za privatizaciju Dalmacijavina te da je spremna potpisati ugovor kojim bi preuzela tvrtku, no da zahtjev iz AUDIO-a za dopunom potrebne dokumentacije pokazuje da netko želi "minirati" taj posao.

Traubi International proizvodi poznato osvježavajuće piće Traubisodu, a Berkowitz je svojedobno najavio da planira uložiti do 10 milijuna eura u Dalmacijavino te uz Traubisodu osigurati uspješan plasman drugih proizvoda, od vina i sokova do košer proizvoda, i to u što kraćem razdoblju jer Dalmacijavino gubi po milijun eura mjesečno.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

plaće, prosvjed, dalmacijavino, radimir čačić