A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/DALMACIJAVINO_radnici.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Berkowitz dostavio dokumentaciju, radnicima dvije od pet plaća | Politika+
Tvrtke

DALMACIJAVINO: Berkowitz dostavio dokumentaciju, radnicima dvije od pet plaća

Postignut dogovor o isplati dviju plaća radnicima Dalmacijavina od ukupno pet.

Piše: PolitikaPlus/HRT

Tvrtka Traubi International corp. Salomona Berkowitza, na zahtjev Ministarstva gospodarstva, dostavila je do 17 sati u AUDIO dodatnu dokumentaciju vezanu za kupnju Dalmacijavina. Nakon što pregledamo sadržaj, moći ćemo ustvrditi da li je udovoljeno zahtjevu Ministarstva da Traubi dostavi plan restrukturiranja, očitovanje na prijedlog kupoprodajnog ugovora i dokaz o kvalitetnom bankovnom jamstvu uz ponudu za kupnju Dalmacijavina, ističu iz Ministarstva.

Zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović Mazal danas je, nakon sastanka s predstavnicima radnika Dalmacijavina koji su prosvjedovali pred Ministarstvom, rekla je da ako do 17 sati Berkowitz ne dostavi tražene dokumente, Dalmacijavno je od tog trenutka podložno zakonskom okviru za pokretanje stečaja.

Radnici Dalmacijavina, njih stotinjak, prosvjedovali su pred Ministarstvom gospodarstva zbog neisplaćenih plaća i neizvjesnosti oko privatizacije tvrtke. Prosvjed su prekinuli nakon što su izviješteni o razgovoru sa zamjenicom ministra gospodarstva.

Nakon tog sastanka predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević izjavio je da je zadovoljan rezultatima sastanka jer je postignut glavni cilj prosvjeda, a to je da doznaju u kojoj su fazi pregovori o ulasku Traubi Internationala u Dalmacijavino. Matijašević je također izvijestio da je postignut dogovor o isplati dviju plaća radnicima Dalmacijavina od ukupno pet, koliko im poduzeće duguje.

Uoči dolaska radnika pred Ministarstvo gospodarstva potpredsjednik Vlade Radimir Čačić izrazio je sumnju u uspješnu privatizaciju Dalmacijavina. Stečaj je sljedeći korak, rekao je Čačić. Najavio je hitnu promjenu zakona o stečaju. Prilikom isplata dugovanja radnici ne bi više bili iza svih drugih vjerovnika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

RADIMIR ČAČIĆ, OZREN MATIJAŠEVIĆ, SALOMON BERKOWITZ, DALMACIJAVINO