A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gordan-maras-120.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Maras s obrtnicima i poduzetnicima: Plaćanje PDV-a sa 30 na 45 dana | Politika+
Mojbiz

VLADA: Maras s obrtnicima i poduzetnicima: Plaćanje PDV-a sa 30 na 45 dana

"S investicijama do gospodarskog rasta od 0,8 posto."

FOTO: Gordan Maras
Piše: PolitikaPlus/Hina

Prvi stup našeg gospodarskog programa je smanjenje proračunskog deficita i nelikvidnosti, drugi stup je snažan impuls kroz poreznu reformu s manjim poreznim opterećenjima kako bi poduzetnici mogli lakše poslovati, a treći čini investicijski ciklus, rekao je danas u Krapini ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

"Da se ti ciljevi ostvare namjeravajmo ukinuti porez na reinvestiranu dobit, ukinuti poreze na plaću za prve dvije godine za svako novootvoreno radno mjesto..."

Samo u ovoj godini osigurano je osam milijardi kuna za investicije kako bi se ostvario gospodarski rast od 0,8 posto, istaknuo je Maras koji je održao radni sastanak sa zagorskim poduzetnicima i obrtnicima predstavivši im osnove Vladina programa za pomoć malim i srednjim poduzetnicima.

Marasovi domaćini bili su krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

"Uz rasterećenje od poreznih nameta i plaćanje PDV-a produžit će se sa 30 na 45 dana pa će i to doprinijeti poboljšanju likvidnosti poduzeća i obrtnika", kazao je Maras napomenuvši da se do kraja iduće godine planira otvoriti 13 tisuća novih obrta i 50.000 novih radnih mjesta.

"Da se ti ciljevi ostvare namjeravajmo ukinuti porez na reinvestiranu dobit, ukinuti poreze na plaću za prve dvije godine za svako novootvoreno radno mjesto, povećati prag za ulazak u sustav PDV-a na 230.000 kuna te uvesti diferencirane stope PDV-a na ugostiteljstvo i turizam od 1. siječnja iduće godine. Namjera je pokrenuti i kreditne linije čije bi kamate bile niže od tri posto, čime bi se dao dodatni vjetar u leđa za nove investicije", kazao je Maras.

Naglasio je kako je neprihvatljivo da pojedini poslodavci ne uplaćuju doprinose za svoje radnike, "čime se varaju hrvatski građani".

Nakon Krapine Maras je obišao dva najveća izvoznika u Hrvatskom zagorju - poduzeća Omco i Vetropack iz Huma na Sutli.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pdv, Dragutin Ranogajec, Siniša Hajdaš Dončić, Gordan Maras, porezi