Zagreb

ZAGREB: Bandić: 2013. pozdravit ću vas kao gradonačelnik europske metropole

"Ako je 2011. bila godina recesije, onda bi 2012. mogla biti godina stabilizacije"

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački gradonačlenik Milan Bandić večeras je u Palači Dverce priredio tradicionalno novogodišnje primanje za novinare koji prate rad gradske uprave, te izrazio uvjerenje u daljnju dobru suradnju s novinarima na dobrobit svih građana.

"Ako je 2011. bila godina recesije, onda bi 2012. mogla biti godina stabilizacije"

"Vi najbolje znate moje mane, a ja vaše vrline", rekao je Bandić novinarima te im zahvalio na svim primjedbama, sugestijama i kritikama, pa i onima, kako je kazao, "koji su to nekada radili bez argumenata" jer je i to sastavni dio demokracije.

Pozvao je novinare da i dalje svakodnevno provjeravaju sve što gradska uprava čini za Grad Zagreb, te naglasio da on osobno svoj posao i dalje radi s pozitivnom strasti, pozitivnom energijom i ljubavi.

"Možete glumiti kratko, ali ne 12 godina", naveo je Bandić.

"Ako je 2011. bila godina recesije, onda bi 2012. mogla biti godina stabilizacije", ocijenio je zagrebački gradonačelnik. Izrazio je uvjerenje da će u 2013., kada Hrvatska uđe u Europsku uniju, sve moći pozdraviti kao gradonačelnik europske metropole.

"Do tada vam se obraćam kao gradonačelnik europske metropole, ali ne još uvijek na papiru."

Zdenko Duka, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND)  istaknuo je da su ovi tradicionalni susreti vodećih politačara Zagreba i novinara dobra prilika da se istakne potreba konkretnih međusobnih odnosa i uzajamnog uvažavanja političara i novinara u njihovom svakodnevnom poslu.

"Završeni su parlamentarni izbori, imamo novu državnu vlast, novu politiku i nova očekivanja gradađana. Poslije brojnih afera na državnoj razini, čini mi se da smo svi malo zreliji, čak i skromniji i u ponašanju i u traženjima, svi smo realniji i znamo da ćemo ili mi ili oni iza nas morati platiti sve naše dugove. Dosta je s plaćanjima na dug, dosta sa životom na dug i rekao bih - dosta je i s politikom na dug, i s onom koja financijski ostaje dužna i onom moralno dužnom", rekao je Duka.

Dodao je da je "pogotovo dosta s politikom kriminalnom, kazneno odgovornom". Istaknuo je da ova naša opća veća zrelost sigurno traži još profesionalnije međusobne odnose između novinara i političara, veću otvorenost političara prema medijima, potpunu transparentnost njihovog rada kao i dobar pristup podatcima tijela javne vlasti, uvažavajući odnos političara prema novinarima.

Predsjednik HND-a zaključio je da bi i političarima i novinarima trebala biti osnovna vodilja dobrobit građana i zajednice, istina u interesu javnosti, te je poželio gradonačelniku Bandiću i zagrebačkoj Gradskoj skupštini uspješnu radnu godinu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zdenko duka, milan bandić