Hrvatska

SNIJEG: Sanader u Imotskom: U selima odsječeno 3.000 stanovnika

"Angažirali su sve raspoložive snage i sredstva, ali to nije dostatno i potrebna je dodatna pomoć."

Piše: P/H

U selima imotskog područja zahvaćenog snježnim nepogodama, „odsječeno“ je 3.000 stanovnika i potrebna je dodatna pomoć u strojevima i mehanizacija kako bi se probili višemetarski snježni nanosi do zametenih naselja, rečeno je za današnjeg posjeta župana Splitsko-dalmatinskog Ante Sanadera kriznom području Imotskog.

"Angažirali su sve raspoložive snage i sredstva, ali to nije dostatno i potrebna je dodatna pomoć."

„Tijela lokalne uprave Imotskog ulažu velike napore i angažirali su sve raspoložive snage i sredstva, ali to nije dostatno i potrebna je dodatna pomoć“, rekao je župan Sanader.

Nakon Imotskog župan Sanader je kasno popodne posjetio i krizno vrgoračko područje. I na vrgoračkom području je stanje teško, ocijenio je župan, dodavši kako je danas razgovarao s nadležnim ministrima i predstavnicima Hrvatskih autocesta.

Očekujem da će na vrgoračko-imotsko područje sutra ujutro stići obećana pomoć Hrvatskih autocesta, te da će sutra i nadležna ministarstva dostaviti pomoć, istaknuo je splitsko-dalmatinski župan Sanader za posjeta vrgoračkom području.

Hrvatski alpinist Stipe Božić danas je s pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) angažiran na pomaganju snijegom zatrpanim selima vrgoračkog područja. „Izvukli smo nekoliko starica i bolesnica, a na vrgoračkom području ima još puno posla jer je stanje alarmantno“, kazao je Božić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ANTE SANADER, VRGORAC, ZIMA, SNIJEG, IMOTSKI