Scena

SRUŠEN REKORD: Pogledajte zašto je Madonna bila gledanija od Super Bowla

Utakmicu je gledalo 111,3 milijuna gledatelja, a Madonnu je pratilo njih čak 114 milijuna.

Piše: PolitikaPlus

Super Bowl, finale doigravanja profesionalne lige američkog nogometa (NFL), u kojoj su New York Giantsi pobijedili New England Patriotse, gledalo je rekordnih 111,3 milijuna Amerikanaca, no sportske zvijezde pobjedila je glazbena superzvijezda Madonna čiji je nastup u poluvremenu utakmice pratilo čak 114 milijuna gledatelja.

Utakmica Giantsa i Patriotsa bila je najgledaniji TV prijenos u američkoj povijesti, tako da je i za tri milijuna gledaniji nastup Madonne u Kleopatrinom stilu najgledanija izvedba u poluvremenu Super Bowla u povijesti.

 

>> New York Giants pobijedili New England Patriotse i osvojili Super Bowl!

Unatoč spektakularnom koncertu koji je hip-hop impresario P. Diddy na tweeteru ocijenio "najboljim nastupom u poluvremenu Super Bowla svih vremena", Madonna je ponovno izazvala kontroverze jer su se nacionalna TV mreža NBC i NFL morali ispričati zbog "neprikladne" geste britanske reperice M.I.A.-e, koja se na pozornici pridružila Madonni tijekom pjesme "Give me All Your Luvin" i pritom publici pokazala srednji prst.

Glasnogovornik NFL-a Brian McCarthy izjavio je kako je "ta gesta bila potpuno neprimjerena i vrlo razočaravajuća, zbog čega se ispričavamo našim obožavateljima", a pokazivanje srednjeg prsta odmah je potaknulo usporedbe sa skandalom iz 2004. godine kada je u istoj prigodi Janet Jackson, koja je nastupala u duetu s Justinom Timberlakeom, auditoriju pokazala bradavicu od dojke - navodno nenamjerno.

Javili su se i čuvari (televizijskog) morala u obliku Televizijskog vijeća roditelja koje je osudilo NBC i NFL kao glavne krivce za skandal jer za nastupe biraju izvođače "koji su karijere izgradili na šokiranju publike i prostaštvu".

Na prvom finalu doigravanja NFL-a 1967. godine u poluvremenu su publiku zabavljali limeni orkestri s koledža, no otada se sve promijenilo - Super Bowl posljednjih godina uveličavaju koncerti najvećih zvijezda poput U2, The Rolling Stonesa, Bruce Springsteena i The Black Eyed Peas.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

patriots, giants, super bowl, madonna, nfl