A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/tele2-004.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tele2 Hrvatska i uz pad u zadnjem kvartalu prvi put ima pozitivni operativni rezultat | Politika+
IT

REZULTATI: Tele2 Hrvatska i uz pad u zadnjem kvartalu prvi put ima pozitivni operativni rezultat

U četvrtom kvartalu prošle godine s 263 milijuna kuna poslovnih prihoda zabilježen pad od 1,1 posto u odnosu na isto razdoblje 2010.

Piše: P/H

Telekom operater Tele2 Hrvatska prošle je godine ostvario 1,07 milijardi kuna poslovnih prihoda ili 4,6 posto više nego 2010., dok mu je EBITDA ili operativna dobit prvi put od početka rada u Hrvatskoj na godišnjoj razini pozitivna i iznosi 65 milijuna kuna, za razliku od 2010. u kojoj je EBITDA bila negativnih 15 milijuna kuna, izvijestili su danas iz Tele2 Hrvatska.

U četvrtom kvartalu prošle godine Tele2 Hrvatska je s 263 milijuna kuna poslovnih prihoda zabilježio pad od 1,1 posto u odnosu na isto razdoblje 2010., što su objasnili "smanjenjem prihoda od terminacije poziva u mobilne mreže".

Poslovni rezultati Tele2 Hrvatska za cijelu prošlu godinu i njezin zadnji, četvrti kvartal objavljeni su danas u Stockholmu u sklopu rezultata matične grupacije Tele2 AB.

Iako su na godišnjoj razini imali porast, u četvrtom kvartalu prošle godine Tele2 Hrvatska je s 263 milijuna kuna poslovnih prihoda zabilježio pad od 1,1 posto u odnosu na isto razdoblje 2010., što su objasnili "smanjenjem prihoda od terminacije poziva u mobilne mreže".

Ipak, EBITDA za četvrti kvartal prošle godine zabilježio je rast na 20 milijuna kuna s 2 milijuna kuna koliko je iznosio u istom kvartalu 2010.

Iz te su tvrtke izvijestili i da sada imaju ukupno 710 tisuća korisnika u Hrvatskoj.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

telekomi, mobilni operateri, poslovni rezultati, tele2 hrvatska, tele2