Hrvatska

UPOZORENJA: HAK: Zimski uvjeti za vožnju, magla i jak vjetar

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće odgode putovanja.

Piše: PolitikaPlus

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji, središnjoj Hrvatskoj i Dalmaciji, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub.

Magla smanjuje vidljivost na autocesti A3 Bregana-Lipovac, od Nove Gradiške do Slavonskog Broda. Dok na Istarskom ipsilonu i na širem riječkom području zbog jakog vjetra vozi se uz otežano.

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće odgode putovanja.

Nema slobodnog pravca kojim se mogu kretati kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci, te obrnuto.

Za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sva vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-D50 i D27), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistala na dionici Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena (D8), D1 Udbina-Gračac-Knin, D25 Gospić-Karlobag, D39 Aržano-Cista Provo, D52 Špilnik-Korenica, D54 Maslenica-Zaton Obrovački, D59 Knin-Kistanje-Kapela, D218 Brotnja-Sučević, D425 Čeveljuša-Karamatići, D506 Dobroselo-Mazin i D523 Šmrika-Križišće.

Samo za osobna vozila otvoreni su: Paški most, most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku, Jadranska magistrala (D 8) od Bakra do Senja i ŽC Bjelopolje-Donji Lapac.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Valbiska-Merag, Valbiska-Lopar, Jablanac-Mišnjak, Prizna-Žigljen, Split-Supetar, Trogir-Drvenik Mali-Drvenik Veli i Split-Rogač.

Na riječkom području u prekidu su sve katamaranske linije.

Iz Zadra ne plove katamarani prema Premudi, Silbi i Olibu.

Na splitskom području u prekidu su brzobrodske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split i Vis-Hvar-Split.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

oprema, zima, automobil, hak, hrvatska