Hrvatska

NEVRIJEME: HAK: Zbog orkanskog vjetra prekinut promet na A1 i A6

Diljem zemlje nastupile su zabrane prometa jer je snijeg, uz jake udare vjetra, ponovno počeo padati.

Piše: PolitikaPlus

Zbog orkanskog vjetra autocesta A1 između čvorova Sveti Rok- Maslenica i autocesta A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica zatvorene je za sav promet, izvijetsio je Hrvatski autoklub (HAK).

Samo osobna vozila smiju voziti između čvorova Posedarje i Maslenica na A1, Paškim mostom, Jadranskom magistralom od Bakra do Svete Marije Magdalene, državnim cestama D25 Gospić-Karlobag i D54 Maslenica-Zaton Obrovački i županijskom cestom ŽC 5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama,kombi vozila i kamione s ceradom do 6 t (I.i II. skupinu vozila).

Zbog zimskih uvjeta za sav promet zatvorene su državne ceste D52 Špilnik-Korenica, D425 Čeveljuša-Karamatići, D506 Dobroselo-Mazin, D523 Šmrika-Križišće i D5155 Čanak-Janjačka Kosa.

Zimski su uvjeti te je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostali moraju imati zimsku opremu važe na cestama u Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje Hrvatske, Slavoniji i Dalmaciji. A zbog izuzetno loših uvjeta vožnje, snijega na kolniku, snježnih nanosa i poledice, vozače teretnih vozila koji voze prema jugu zemlje i dalje prema Bosni i Hercegovini HAK upozorava da su zatvorene ceste prema Imotskom, Vrgorcu i Pločama kao i granični prijelazi Metković, Gabela Polje, Mali Prolog, Vinjani Donji i Vinjani Gornji.

U prekidu su trajektne linije Prizna- Žigljen, Brestova- Porozina, Jablanac- Mišnjak, Valbiska- Merag i katamaranske linije na riječkom području. Trajekt na liniji Valbiska-Lopar prevozi samo osobna i dostavna vozila.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, hak, vjetar, bura, zima, snijeg