Hrvatska

PROMETNICE: HAK: Za osobna vozila otvorena A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica

Prema Rijeci nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti Hrvatske

Piše: PolitikaPlus

Od 9,02 sati samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica. Obilazni pravac za ostala vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, iz smjera unutrašnjosti Hrvatske je autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Zatona Obrovačkog i Maslenice (D50, D27 i D54), javio je Hrvatski autoklub u 9,20 sati.

Također prema Rijeci nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti Hrvatske. Obilazak za sva ostala vozila je autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar (D3) do čvora Kikovica, te obrnuto.

Zimski su uvjeti proglašeni na većini državnih cesta u Slavoniji, Baranji, Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske, te Dalmacije.

Istarski ipsilon je otvoren za sva vozila uz obaveznu zimsku opremu.

Na pojedinim je graničnim prijelazima na snazi zabrana prometovanja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

U prekidu su trajektne linije Brestova-Porozina i Valbiska-Lopar, kao i katamaranske linije na riječkom, zadarskom i splitskom području. Na šibenskom području u prekidu su sve brodske i katamaranske linije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hrvatska, autocesta, hak