Hrvatska

POBOLJŠANJE: Autocesta A1 otvorena je za sav promet, na nekim dionicama brzina 60 km/h

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica u oba smjera.

Piše: PolitikaPlus

Autocesta A 1 otvorena je za sav promet, a zbog mjestimičnog snijega na kolniku brzina je na nekim dionicama ograničena na 60 kilometara na sat, javlja Hrvatski autoklub (HAK).

Za sav promet i dalje su zatvorene D1 Gračac-Knin, D59 Kistanje-Bribirske Mostine, D218 Brotnja-Sučević, D425 Čeveljuša-Karamatići i D506 Dobroselo-Mazin.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica u oba smjera, D25 Gospić-Karlobag i ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Na Jadranskoj magistrali od Bakra do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp-prikolicama (I. skupina), a na dionici od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je dopušten samo osobnim vozilima.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zimski uvjeti i dalje traju na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice i na D 3 kroz Gorski kotar ( pa trenutačno nema otvorene ceste za ta vozila između Zagreba i Rijeke), kao i na većini državnih cesta u Slavoniji, Baranji, Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske te u Dalmaciji.

Na pojedinim graničnim prijelazima na snazi je zabrana prometovanja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Trajekti i katamarani na riječkom području plove redovito, uključujući linije Brestova-Porozina, Valbiska-Merag i Prizna-Žigljen.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

automobil, promet, autocesta, hak