A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/goran-mikulicic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Goran Mikuličić: Iako je podnesak odbijen, njegovi argumenti daju Vijeću za misliti | Politika+
Crna kronika

HAAG: Goran Mikuličić: Iako je podnesak odbijen, njegovi argumenti daju Vijeću za misliti

"Smatramo da je ono što je u podnesku pročitano važno."

Piše: PolitikaPlus/Hina

Odvjetnik Goran Mikuličić, branitelj generala Mladena Markača na Haškom sudu (ICTY), u utorak je, nakon što je Žalbeno vijeće odbilo zahtjev 12 zapadnih vojnih i pravnih stručnjaka za statusom prijatelja suda u predmetu "Gotovina-Markač", ocijenio da je važno što je u tom podnesku pročitano te da argumenti iz podneska "daju Vijeću za misliti".

"Smatramo, bez obzira na činjenicu da je zahtjev za statusom prijatelja suda odbijen, da je ono što je u podnesku pročitano važno. U njemu se nalaze brojni argumenti koji daju Vijeću za misliti"


"Smatramo, bez obzira na činjenicu da je zahtjev za statusom prijatelja suda odbijen, da je ono što je u podnesku pročitano važno. U njemu se nalaze brojni argumenti koji daju Vijeću za misliti", izjavio je Mikuličić.

Predsjednik Žalbenog vijeća Theodor Meron odluku o odbacivanju zahtjeva objasnio je riječima da se podnesak bavi interpretacijom dokaza, a ne pravnim pitanjima. Također je prigovorio da su dvojica od 12 stručnjaka imala veze s obranom generala Ante Gotovine, što nije bilo navedeno iako je Gotovinina obrana to bila obvezna učiniti.

Dvanaestorica vojnih i pravnih stručnjaka u zahtjevu podnesenom 13. siječnja ponudila su žalbenome vijeću svoje viđenje zaključaka prvostupanjske presude Gotovina-Čermak-Markač o nezakonitom korištenju topništva tijekom Oluje. Generali Ante Gotovina i Mladen Markač 15. travnja prošle godine proglašeni su u prvostupanjskom postupku krivima za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu cilj kojega je bilo tijekom i nakon Oluje prognati srpsko stanovništvo s do tada okupiranih područja Hrvatske. Prema zaključcima prvostupanjske presude progon je prvih dana Oluje počinjen neselektivnim granatiranjem.

Izricanje pravomoćne presude, prema kalendaru rada suda kojeg je koncem prošle godine objavio predsjednik suda, planirano je za kolovoz 2013. godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

icty, ante gotovina, haag, ratni zločini, goran mikuličić, theodor meron