A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-504.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jadranka Kosor: Likvidacija je loša odluka, Vjesnik ima svoj brand | Politika+
Hrvatska

KROKODILSKE SUZE: Jadranka Kosor: Likvidacija je loša odluka, Vjesnik ima svoj brand

„Potpora koju smo davali bila je bezupitna i nisam tražila da se piše ovako ili onako, dobro ili loše“

Piše: P/H

Likvidacija Vjesnika bila bi loša odluka, poručila je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nakon današnjeg sastanka s vodstvom tog dnevnog lista, koje je poziv za sastanak uputilo svim parlamentarnim klubovima.

„Potpora koju smo davali bila je bezupitna i nisam tražila da se piše ovako ili onako, dobro ili loše“

- Likvidacija bi bila loša, radi se o brendu i jednoj od hrvatskih vrijednosti, rekla je Jadranka Kosor, pozvavši vladu da pronađe četiri do pet milijuna kuna za privremeno financiranje Vjesnika do, kako je rekla, pronalaska konačnog rješenja za tu dnevnu novinu.

Novac se može namaknuti, po njezinom mišljenju, iz proračuna ureda premijera koji je, kako je rekla, povećan je sa 2,7 milijuna na 8 milijuna kuna. Novci se mogu osigurati i, kako je rekla, uzimanjem dijela novca od potpora civilnom društvu koje lani dobilo 40, a ove godine 105 milijuna kuna.

U Vjesniku rade profesionalci, ljudima sa sudbinama te je neprihvatljivo da ih vlada pošalje na cestu, poručila je Kosor naglasivši da će osobno pisati premijeru Zoranu Milanoviću te ga zamoliti za razgovor.

Lopandić predložio objedinjavanje javnog servisa Hine, javne televizije i Vjesnika.

Upitana da li je kao premijerka pridonijela srozavanju Vjesnika na 2000 primjeraka, Kosor je odgovorila da je to netočno.

„Potpora koju smo davali bila je bezupitna i nisam tražila da se piše ovako ili onako, dobro ili loše“, rekla je Kosor podsjećajući da je njezina vlada lani za taj list izdvojila 18 milijuna kuna.

Na upit je li brojala svoje fotografije objavljene u Vjesniku dok je bila premijerka Kosor je uzvratila: „Nigdje, pa ni tamo, jer sam imala pametnijeg posla!“, a o tome je li kao premijerka imala utjecaj na uređivačku politiku te novine rekla je kako se s glavnim urednikom Brunom Lopandićem nikada nije čula.

Glavni urednik Vjesnika i direktor izdavača Bojan Divjak očekuju, kako su rekli, potporu u izlaženju Vjesnika još tri mjeseca dok se ne pronađe konačno rješenje. Iako ni jedan od njih nije točno rekao kako bi to konačno rješenje trebalo izgledati, Lopandić je kazao da bi to moglo biti i objedinjavanje javnog servisa Hine, javne televizije i Vjesnika.

„Treba naći trajno rješenje za Vjesnik kako bi on bio protuteža medijima iza kojih stoji privatni kapital“, rekao je Divjak koji je, upitan o maloj tiraži te tiskovine, rekao da možda ima malu tiražu, ali veliki doseg svog portala.  O tome zašto su na današnji sastanak došla samo njih dvojica bez predstavnika Sindikata novinara i HND-a, Divjak je rekao da ono što sindikat i HND navode kao razlog zbog kojeg vlada želi ugasiti Vjesnik ne stoji.

„Priča o tome da netko želi zemljište ne može se povezati s pričom o navodnom gašenju Vjesnika“, rekao je Divjak, odgovarajući na jutrošnje navode predstavnika Vjesnikovog ogranka sindikata i HND-a koji tvrde da ih se želi 'izbrisati' jer se netko želi dočepati vrijednog zemljišta.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bruno lopandić, jadranka kosor, vjesnik