A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/osijek%20skulpture.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jedinstvena izložba 'Snježni grad' u povijesnoj osječkoj jezgri Tvrđi | Politika+
Kultura

PROJEKT: Jedinstvena izložba 'Snježni grad' u povijesnoj osječkoj jezgri Tvrđi

U osječkoj Tvrđi otvorena je izložba snježnih skulptura...

Piše: PolitikaPlus/Hina

U povijesnoj osječkoj jezgri Tvrđi na Trgu Svetoga Trojstva sinoć je otvorena jedinstvena izložba snježnih skulptura, koje su u proteklih deset dana oblikovali akademski kipari iz Hrvatske, Ukrajine i studenti osječke Umjetničke akademije.Ravnatelj Muzeja Slavonije Grgur Nenad Ivanković rekao je da skulpture predstavljaju izniman doživljaj za sve Osječane. Oko baroknog spomenika Svetog Trojstva uz pleter, kaljevu peć i ostale skulpture visoke 2,5 metra mogu se naći stanovnici najneobičnijeg grada- Rimljanin, viking, polarni medvjed i osječki bračni par.

 

To je jedinstveni projekt, a prizor u osvjetljenoj baroknoj Tvrđi izaziva divljenje, rekao je, dodajući kako su te snježne skulpture vrhunska umjetnost, a budući da im je vijek kratak, "ujedno govore o životnoj mijeni“.


Snježne skulpture su dio projekta "Četiri godišnja doba" Grada Osijeka i akademskog kipara Nikole Fallera. Umjetnici koriste se isključivo prirodni materijali, na proljeće će to biti trava, u ljeto slama, na jesen lišće, "a ovaj prvi, snježni, projekt nevjerojatnom brzinom vinuo je Osijek u vrh medijske popularnosti", rekao je Željko Lončar, voditelj Ureda za protokol i promidžbu.Za Osječane i ostale koji su došli razgledati snježnu izložbu Grad Osijek pripremio je topli čaj i kolačiće.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tvrđa, skulpture, osijek