Tehnologija

REI MOMO: POGLEDAJTE VIDEO Debeli kralj Momo otvorio karneval u Riju: Živjela monarhija!

"Želim prenijeti radosti karnevala cijelom svijetu. Proglašavam karneval u Riju otvorenim."

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Pod kišom zlatnih konfeta i uz zvuk fanfara, debeli kralj Momo, simbol svega pretjeranog na karnevalu, u petak je dobio simbolični ključ grada Rio De Janeira i otvorio pet dana svečanosti čiji će vrhunac biti povorka škola sambe na 'sambodromu'.

"Golema je odgovornost biti na čelu najveće kulturne svečanosti na svijetu i želim prenijeti radosti karnevala cijelom svijetu. Proglašavam karneval u Riju otvorenim"

"Pozdravljam kraljevsku obitelj karioka kralja Momu. Predajem gradonačelničke ovlasti kralju Momi. Dajem mu svu vlast nad gradom, gradom u kojem će vrijeme biti lijepo i s obnovljenim sambodromom", rekao je gradonačelnik Rija Eduardo Paes, predajući ključeve.

S natpisom "Živjela monarhija" u ruci gradonačelnik je prije toga u sjedištu gradskog poglavarstva, uz najviše počasti, primio kralja Momu, u pratnji njegove kraljice i dviju karnevalskih kraljevni.

"Golema je odgovornost biti na čelu najveće kulturne svečanosti na svijetu i želim prenijeti radosti karnevala cijelom svijetu. Proglašavam karneval u Riju otvorenim", odgovorio je kralj Momo, pravim imenom Milton Junior, i krenuo u frenetičnu sambu lakim i gracioznim pokretima unatoč svojih 160 kilograma tjelesne težine.

Gradske vlasti očekuju više od 850 tisuća posjetitelja karnevala iz Brazila i svijeta, a na očuvanju reda angažirano je 12 tisuća policajaca.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KARNEVAL, Milton Junior, Eduardo Paes, RIO DE JANEIRO, REI MOMO, KRALJ MOMO