A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/prosvjed22.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Oko 60 proizvođača mlijeka blokirali Podravsku magistralu | Politika+
Hrvatska

NEZADOVOLJSTVO: Oko 60 proizvođača mlijeka blokirali Podravsku magistralu

Oko 60 proizvođača mlijeka s područja Varaždinske županije okupilo se u mjestu Poljanec i s 40-ak traktora zatvorilo Podravsku magistralu.

FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus/Hina

Oko 60 proizvođača mlijeka s područja Varaždinske županije okupilo se u mjestu Poljanec i s 40-ak traktora zatvorilo Podravsku magistralu koju će, poručuju, blokirati tako dugo dok se ne ispoštuju njihovi zahtjevi.

„Tražimo pridržavanje dogovorene cijene mlijeka prema Promemoriji o otkupnoj cijeni mlijeka u Hrvatskoj, iz 2009. godine“, ističe predsjednik udruge Seljačka sloga Nikola Dombaj. Kaže da ih je razljutila jučerašnja izjava ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine da neće pregovarati s mljekarima tako dugo dok su na cesti. Ističe da će na Podravskoj magistrali ostati dok ne dobiju poziv na sastanak s ministrom.

Okupljati su se počeli oko 10 sati, a Dombaj kaže da u nastavku dana očekuje dolazak još traktora.

Mljekari iz Varaždinske županije u četvrtak su se okupili u mjestu Turčin kod Varaždina. Imali su namjeru krenuti traktorima put Zagreba, ali su od toga odustali jer ih se okupilo samo 20-ak. Na kraju su se razišli kućama te odustali i od prosvjeda pred varaždinskom Vindijom, što je bila jedna od opcija. Proizvođači mlijeka strahuju da će nakon Dukata, zbog konkurentnosti, otkupne cijene mlijeka smanjiti i ostale mljekarske tvrtke, među kojima i Vindija.

Predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) Igor Rešetar jutros je rekao da proizvođaći mlijeka nastavljaju prosvjede, ali da su mljekare odblokirane. Prosvjeduju od utorka ispred Dukata u Zagrebu i Sirele u Bjelovaru, a prosvjedovali su i u Đakovu ispred logističkog centra Dukata te ispred KIM-a u Karlovcu. Traže povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljaču od 2,30 kuna, što je za oko 40 lipa manje nego do sada, i zahtijevaju prosječnu otkupnu cijenu mlijeka kao što imaju zemlje EU.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sindikati, prosvjed, mljekari