A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/afganistan-snijeg-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U valu hladnoće u Afganistanu umrlo najmanje 40 djece | Politika+
Svijet

ZIMA: U valu hladnoće u Afganistanu umrlo najmanje 40 djece

U Afganistanu najhladnija zima u posljednjih 15 godina, s temperaturama koje su se spuštale i do - 17 C.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Najmanje je 40 djece umrlo u posljednjih mjesec dana u Afganistanu nakon vala iznimne hladnoće i niskih temperatura, praćenih snježnim padavinama, izvijestilo je u nedjelju ministarstvo zdravstva.

U Afganistanu najhladnija zima u posljednjih 15 godina, s temperaturama koje su se spuštale i do - 17 C.

Dosad su od posljedica hladnoće, obilnih kiša i poplava smrtno stradale 122 osobe, a između 160 i 170 ih je ozlijeđeno, rekao je direktor Odjela za borbu protiv prirodnih katastrofa, Mohamad Daim Kakar.

"Pokrenuli smo posebne mjere, bez kojih bi ove brojke bile još veće", rekao je.

U izbjegličkom logoru u Kabulu, u koji se sklonilo više tisuća Afganistanaca koji su pobjegli pred ratom, talibanima i siromaštvom, umrlo je 24 djece. Ostali su smrtno stradali u planinskim područjima zemlje i u središnjem dijelu zemlje, rekao je glasnogovornik ministarstva zdravstva. Najmanje 10 djece, koje ministarstvo nije uključilo u svoju statistiku, podleglo je upali pluća i bolestima vezanim za hladnoću u regiji Badakšan.

Nevladina organizacija Save the Children upozorila je u svojem priopćenju da bi moglo biti još smrtno stradali, jer se radi o najhladnijoj zimi u Afganistanu u posljednjih 15 godina, s temperaturama koje su se spuštale i do - 17 C.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SNIJEG, VAL HLADNOĆE, AFGANISTAN, ZIMA