A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/branko-hrg-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HSS smatra da se vlada treba uključiti u pregovore o prosvjedu | Politika+
Hrvatska

POZIV: HSS smatra da se vlada treba uključiti u pregovore o prosvjedu

"HSS traži da se ispoštuje ono što je dogovoreno 2009. godine. Proizvođači i ne traže ništa drugo"

FOTO: Branko Hrg
Piše: P/H

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg danas je u Sibinju rekao da HSS podupire prosvjed proizvođača mlijeka, ali da ne stoji iza organizacije prosvjeda.

"HSS traži da se ispoštuje ono što je dogovoreno 2009. godine. Proizvođači i ne traže ništa drugo"

"Ako se ovako nastavi, to će rezultirati nestajanjem oko pet tisuća obiteljskih gospodarstava, proizvođača mlijeka. To znači da će negdje 20 tisuća ljudi biti ostavljeno bez prihoda. HSS kao stranka traži od Vlade da se aktivno uključi u pregovore između prerađivačke industrije i proizvođača mlijeka i da se ispoštuje ono što je dogovoreno 2009. godine. Proizvođači i ne traže ništa drugo", rekao je Hrg izražavajući žaljenje što još ne vide namjeru Vlade da se uključi i pomogne u rješavanju problema s proizvodnjom mlijeka.

Hrg, koji je nazočio obilježavanju 77. obljetnice Sibinjskih žrtava, na traženje novinara da komentira prosvjede proizvođača mlijeka rekao je da HSS podupire takav način "borbe za svoja prava i egzistenciju" ali je izričito ustvrdio kako ta stranka ne stoji iza prosvjeda u smislu njihove organizacije.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina rekao je danas da je prosvjed proizvođača mlijeka dobrim dijelom i politički motiviran, a na upit novinara misli li na HSS, kazao je kako neće reći da je to samo iz HSS-a, ali "da oni koji su doživjeli debakl na izborima i koji nisu u mogućnosti artikulirati i voditi kvalitetnu politiku agrara i cijele zemlje misle da će na ovaj način pritiscima postići rezultat".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Branko Hrg, hss