Tvrtke

REAKCIJA: Dukat: Prosvjedi izazvali velike poremećaje u poslovanju

Iz Dukata navode da se u segmentu otkupa mlijeka šteta odnosi na velike količine neotkupljenog mlijeka, što već sada ima izravnog utjecaja na nižu proizvodnju, a time i na ostale segmente ukupnog poslovnog procesa.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Poslovni sustav Dukata je razdoblju od 14. do 17. veljače, uslijed blokada prometnica i poslovnog sustava, pretrpio velike poremećaje u poslovanju, i to u sustavu otkupa mlijeka, logistike i prodaje, čije posljedice se još uvijek analiziraju i kvantificiraju.

Odgovorili su to iz Dukata na upit Zagrebačke burze vezano uz medijske napise o utjecaju prosvjeda proizvođača mlijeka na poslovanje Dukata.

U odgovoru na upit, objavljenom na web stranicama Zagrebačke burze, iz Dukata navode da se u segmentu otkupa mlijeka šteta odnosi na velike količine neotkupljenog mlijeka, što već sada ima izravnog utjecaja na nižu proizvodnju, a time i na ostale segmente ukupnog poslovnog procesa.

"Ova poslovna šteta izravno se pripisuje nelegitimnim i nezakonitim prosvjedima dijela proizvođača mlijeka", kažu iz Dukata dodajući da će o potpunom i točnom iznosu štete, poslovna i opća javnost biti pravodobno obaviještena.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prosvjed, mlijeko, dukat