A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/lg-optimus-201.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

LG predstavlja prvi mobitel sa četverojezgrenim procesorom - Optimus 4X HD | Politika+
IT

NOVITETI: LG predstavlja prvi mobitel sa četverojezgrenim procesorom - Optimus 4X HD

NVIDIA Tegra 3 kuca na taktu 1,5GHz, a instaliran je najnoviji Android 4.0 Ice Cream Sandwich operativni sustav.

Piše: PolitikaPlus

LG je predstavio prvi pametni telefon s četverojezgrenim procesorom, LG Optimus 4X HD. Kako se hvale Korejci, kombinacijom najnovijeg procesora NVIDIA Tegra 3 takta 1.5 GHz i zaslona True HD IPS, LG Optimus 4X HD na dlan ruke donosi performanse nalik onima osobnog računala. Je li skok u stvarnom životu doista tako dramatičan, tek ćemo vidjeti, jer brzina procesora nije jedino što osobna računala razlikuje od prijenosnih uređaja. Pogotovo će biti zanimljivo vidjeti što to doista znači za autonomiju rada uređaja.

NVIDIA Tegra 3 kuca na taktu 1,5GHz, a instaliran je najnoviji Android 4.0 Ice Cream Sandwich operativni sustav.

„LG je prije točno godinu dana predstavio prvi pametni telefon na svijetu s dvojezgrenim procesorom, a danas najavljujemo novu prekretnicu“ izjavio je Jong-seok Park, predsjednik Uprave kompanije LG Electronics Mobile Communications, „Ali nije samo brzina ono što LG Optimus 4X HD čini posebnim, nego i HD multimedijsko iskustvo koje korisnicima donosimo u mobilnom obliku.“

Kako ističu u kompaniji, procesor NVIDIA Tegra 3 jedini je 4-PLUS-1 četverojezgreni mobilni procesor na svijetu dizajniran za multimedijske performanse najviše razine, a koristi i petu jezgru koja služi za manje zahtjevne zadatke kao što je način rada na čekanju i reprodukcija glazbe čime se povećava trajanje baterije. Kada radi u punoj brzini, 12-jezgrena grafička jedinica (GPU) Tegra 3 procesora omogućava bogato vizualno iskustvo i igranje u kvaliteti nalik onoj na konzoli.

....

 

....

 


o        Chipset: četverojezgreni procesor (NVIDIA Tegra 3) takta 1.5 GHz

o        Zaslon: 4.7-inčni True HD IPS (1280 x 720)

o        Memorija: 16 GB eMMC i 1GB LP DDR2

o        Kamera: 8 MP sa senzorom BSI (stražnja) i 1.3 MP (prednja)

o        OS. Android 4.0 Ice Cream Sandwich

o        Baterija: 2.150 mAh

 

 

 

 

 

True HD IPS zaslon obećava sjajno iskustvo gledanja u visokoj razlučivosti, tu je 16 GB interne memorije, a pokreće ga zadnja verzija Android operativnog sustava Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Osim uglađenih i brzih performansi, Optimus 4X HD može se pohvaliti kamerom od 8 megapiksela sa senzorom BSI (Backside Illumination) i LED bljeskalicom.

 

Kao i obično, LG-evi dizajneri pobrinuli su se da izgled ovog pametnog telefona ne zaostaje za razinom njegovih performansi. Debljine svega 8.9 mm, ovaj tanak i uglađen pametni telefon rubova u obliku prizme, dizajniran je s poboljšanim materijalima i finom završnom obradom.


 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

android, Android 4.0 Ice Cream Sandwich, NVIDIA Tegra 3, lg, lg Optimus 3D Max