Hrvatska

HAK: Mljekari zaustavili promet u dijelovima Slavonije i Zagreba

Prosvjed je počeo u 18 sati i mljekari su najavili kako se ne namjeravaju maknuti dok ne riješe svoje probleme.

Piše: PolitikaPlus

Na nizu prometnica u Hrvatskoj danas je prekinut promet zbog prosvjeda mljekara, koji su u 18 sati počeli blokadu cesta najavivši da će ona trajati sve dok ne počnu razgovori s odgovornim institucijama o problemu proizvodnje i otkupa mlijeka.

Hrvatski auto klub izvijestio je večeras da je promet prekinut Čavičevom ulicom u Zagrebu, na D2 na Podravskoj magistrali u mjestu Poljanec (relacija Varaždin-Ludbreg), na D3 obilaznica Čakovca kod rotora prema Nedelišću i skretanja prema Ivanovcu, na D5 u Grubišnom Polju, na D28 u Rovišću (relacija Vrbovec-Bjelovar) te na D43 u Velikim Sredicama u Bjelovaru.

Promet je zbog prosvjeda prekinut i na D51 kod Nove Gradiške i skretanja prema Rešetarima (križanje D51-D313) i na D49 Slavonski Brod-Nova Gradiška, zbog čega je zatvoren čvor Lužani na autocesti A3 Bregana-Lipovac.

Promet je preusmjeren na čvorove Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad i ŽC 3084 u mjestu Berek. Državna cesta između Vrbovca i Križevaca (D41) otvorena je samo za osobna vozila, zbog prosvjeda u mjestu Bojnikovec.

Naizmjence se vozi državnim cestama D2 u mjestu Vratno, D5 u centru grada Daruvara, D7 na čepinskoj i đakovačkoj obilaznici te kod Velike Kopanice, D28 u mjestu Sveti Ivan Žabno te u D45 u Garešnici, izvijestio je HAK u 19,30 sati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prosvjed, slavonija, zagreb, mljekari, hrvatska