A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/prosvjed-traktori-radio-djakovo-hr-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Mljekari ne misle odustati od zahtjeva, prosvjeduju već 13. dan | Politika+
Hrvatska

UPORNOST: Mljekari ne misle odustati od zahtjeva, prosvjeduju već 13. dan

Blokade su na svim prosvjednim punktovima osim na Slavonskoj aveniji u Zagrebu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Prosvjed proizvođača mlijeka, ušao je u 13. dan, a nezadovoljni hrvatski mljekari ističu kako neće prestati s blokadom prometnica do početka razgovora s odgovornim institucijama o problemu proizvodnje i otkupa mlijeka.

Članovi Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) sinoć su izvijestili kako u 18 sati počinju s blokadom prometnica koja će trajati bez prekida do početka razgovora s odgovornim institucijama. Smatraju da se u rješavanje problema trebaju uključiti i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i premijer Zoran Milanović.

Traže poštovanje promemorije o otkupnoj cijeni mlijeka iz 2009., prema kojoj su imali cijenu od 2,71 kunu po kilogramu

Naglašavaju kako je revolt Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka, koji predstavlja više od 80 posto proizvođača koji proizvode više od 450 milijuna litara mlijeka, izazvao sramotan sporazum što su ga 23. veljače potpisali mljekari koji nisu članovi Savjeta za mlijeko.

Dodaju da ponuđena cijena otkupa mlijeka znači gašenje dvije trećine farmi koje proizvode hrvatsko mlijeko.

Blokade su na svim prosvjednim punktovima osim na Slavonskoj aveniji u Zagrebu, a predstavnici Saveza uputili su ispriku hrvatskim građanima zbog problema koji će za vrijeme blokade nastati u prometu.

Proizvođači mlijeka prosvjeduju već trinaesti dan, nezadovoljni otkupnom cijenom od 2,30 kuna koju je krajem siječnja svojim kooperantima najavio Dukat.

Traže poštovanje promemorije o otkupnoj cijeni mlijeka iz 2009., prema kojoj su imali cijenu od 2,71 kunu po kilogramu, a dobivali su i 42 lipe intervencije države, bez koje sada ostaju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, mljekari, prosvjed