A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/branimir-glavas-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Glavaš kumuje bivšim HSP-ovcima u osnivanju dalmatinske regionalne stranke | Politika+
Hrvatska

DOZNAJEMO: Glavaš kumuje bivšim HSP-ovcima u osnivanju dalmatinske regionalne stranke

Bivši čelnik dubrovačkog HSP-a u mostarskom zatvoru sastao se s Glavašem koji je dao zeleno svjetlo za takav projekt.

Piše: Ivan Klarić

Kako PolitikaPlus doznaje, stranka Branimira Glavaša, HDSSB, širi se i na Dalmaciju. Blagoslov za osnivanje dalmatinske regionalne stranke koja bi s HDSSB-om bila u sestrinskim odnosima dao je i sam Glavaš, dok bi okosnicu vodstva činili bivši nezadovoljni HSP-ovci iz Dubrovnika, Splita i Šibenika.

 

Da u ovoj priči ima nešto, govori informacija da se bivši čelnik dubrovačkog HSP-a Denis Šešelj u mostarskom zatvoru sastao s Branimirom Glavašem koji je dao zeleno svjetlo za projekt pod nazivom Hrvatska demokratska stranka Dalmacije, kaže nam naš izvor.

U razgovoru za PolitikuPlus Šešelj nije htio direktno komentirati naša saznanja.


 BURIĆ:
Mi ne pokrećemo takvu jednu inicijativu, ali smo se čuli sa ljudima iz Dalmacije i oni imaju našu podršku u nastojanjima da naprave stranku nalik HDSSB-u. Zbog toga će kod nas imati simpatije i podršku.

 

- Ja osobno bi volio da HDSSB-ovci dođu u Dalmaciju i pokrenu jedan takav projekt. I dok sam bio u HSP-u bio sam prijatelj s mnogim članovima HDSSB-a i poštivao njihov rad jer sam smatrao da na jednak način treba funkcionirati i HSP, kazao nam je tajnoviti Šešelj.

 

Inače, kako doznajemo, osim Šešelja u ovaj projekt uključeni su bivši šef splitskog HSP-a Hrvoje Tomasović, njegov kolega iz Šibensko-kninske županije Ivica Ledenko te još neki pravaši koji su nakon ponovnog izbora Danijela Srba za predsjednika digli ruke od bivše stranke.

 

Bivši dalmatinski HSP-ovci računaju na prazninu na tržištu, budući da još od Dalmatinske akcije ne postoji prepoznatljiva stranka s regionalnim predznakom. Za razliku od nje, njihov regionalizam imao bi nešto desniji predznak jer računaju da je i biračko tijelo u prosjeku sličnih razmišljanja.

 

TOMASOVIĆ: Ideja o osnivanju takve jedne stranke postoji, simpatije su očito obostrane, ali još nismo sjeli i razgovarali o tome.

HDSSB-ov Dinko Burić u razgovoru za PolitikuPlus kazao je da bi u HDSSB-u bili zadovoljni kada bi u Dalmaciji, ali i drugim hrvatskim regijama nastajali projekti poput HDSSB-a.
 

- Mi ne pokrećemo takvu jednu inicijativu, ali smo se čuli sa ljudima iz Dalmacije i oni imaju našu podršku u nastojanjima da naprave stranku nalik HDSSB-u. Zbog toga će kod nas imati simpatije i podršku, kazao nam je Burić.

 
- Ako imamo podršku HDSSB-a, kako kaže gospodin Burić, mi ćemo rado krenuti u takav jedan projekt. Dapače, ja bi bio ponosan na to. Oni su stranka koja jedina u ovom trenutku brani hrvatske nacionalne interese a njihovi zastupnici su primjer pravih boraca za bolje hrvatsko sutra, rekao nam je Hrvoje Tomasović.

 

- Ideja o osnivanju takve jedne stranke postoji, simpatije su očito obostrane, ali još nismo sjeli i razgovarali o tome.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HDSSB, denis šešelj, hrvoje tomasović, dinko burić, HSP