A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/davor-bernardic-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bernardić o poskupljenju: Populistička politika doživjela je konačni kraj | Politika+
Zagreb

ZAGREB: Bernardić o poskupljenju: Populistička politika doživjela je konačni kraj

"Volio bih reći da cijenu karata ZET-a treba pojeftiniti, ali to ne bi bilo odgovorno od mene"

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić rekao je danas da poskupljenje cijena gradskog prijevoza dolaze u iznimno teškom trenutku za građane te da ta odluka nikoga ne veseli.

"Volio bih reći da cijenu karata ZET-a treba pojeftiniti, ali to ne bi bilo odgovorno od mene"

"Činjenica je da se cijena ZET-a i komunalnih usluga u Zagrebu nisu mijenjale posljednje četiri godine, ali ovo poskupljenje dolazi u iznimno teškom trenutku za građane" rekao je Davor Bernardić u izjavi novinarima u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Također, kazao je da je situacija u Hrvatskoj teška te ćemo posljedice krize koja je, kako je rekao, endogena i generira na dulji niz godina, osjećati još godinama.

Bernardić je naglasio da je zadaća izvršne vlasti u gradu, koju čine gradonačelnik Milan Bandić i Uprava Zagrebačkog holdinga, stvaranje pretpostavke da građani mogu raditi i živjeti od svog rada te mogu plaćati javni prijevoz, koji je još uvijek najeftiniji u Hrvatskoj.

"Volio bih reći da cijenu karata ZET-a treba pojeftiniti, ali to ne bi bilo odgovorno od mene" kazao je Bernardić izrazivši nadu da je populistička i neodgovorna politika u Hrvatskoj doživjela konačni kraj. Upitan je li populistička politika to da se PDV na vodu od 1. ožujka spušta s 23 na 10 posto, a 25 posto građana u Hrvatskoj to neće osjetiti, Bernardić je podsjetio da je bitna stavka u cijeni vode i naknada za pročišćavanje otpadnih voda što je u ingerenciji Zagrebačkih otpadnih voda (ZOV), te Skupština Zagrebačkog holdinga nije o tome nadležna odlučivati.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine rekao je da će Skupština danas odlučivati i o utvrđivanju naknada za razvoj javne vodoopskrbne mreže, a poskupljenje po toj naknadi bit će oko pet posto.

"Sve drugo nije u ingerenciji Gradske skupštine" rekao je Bernardić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

poskupljenja, zet, Davor Bernardić, milan bandić