Hrvatska

POTPREDSJEDNIK NA METI: Radimir Čačić: Prijetili su mi metkom u čelo, svakodnevno mi prijete smrću

"Ja cijeli život stajem nekome na žulj. Dobio sam stotine pisama, prijetnji ubojstvom."

Piše: PolitikaPlus/Soundset

Gostujući na Soundsetu, prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić otkrio je da mu gotovo svakodnevno netko prijeti smrću, a posebno je, kaže, zapamtio prijetnju jednog SIS-ovca koji mu je rekao kako je poslan da mu  stavi metak u čelo. 


- Ja cijeli život stajem nekome na žulj. Dobio sam stotine pisama, prijetnji ubojstvom. Čovjek mi se došao osobno predstaviti, izvadio legitimaciju SIS-a, rekao - poslali su me ti i ti, ako ovako nastavite sa svojom politikom i nastupima,  poslan sam da vam kažem da ćete dobiti metak u čelo. Odgovorio sam mu - ako hoćete kavu, dobit ćete, a ako ne, odite doma, a dečkima recite, da su me htjeli upucati, već bih dobio metak u glavu – prisjetio se Radimir Čačić događaja otprije 17 godina, kada je Tuđman vladao državom. Povod za ovu priču na Soundsetu bili su navodi DA je bivši premijer Sanader dao ostavku upravo zbog mafijaških prijetnji obitelj. Čačić to nije htio komentirati, rekao je samo ''ne bi se štel mešat''. Snimku možete poslušati OVDJE.

"Milijardu eura imamo trenutno neiskorištenog novca jer država nije imala kapacitet da se ti projekti realiziraju. Od novih mjera zato ne treba odmah očekivati brda i doline."

Voditeljima  Saši Ćeramilcu i Milanu Pehu, Čačić je otkrio i dobre vijesti vezane uz prodaju brodogradiliša. Danas je rok za predaju prijava, a Danko Končar je pokazao interes.

- To je zaista iznimno važno, imamo pozitivnu poruku,i  nadam se da će Končar poslati ponudu, kao i DIV – rekao je Čačić.

Komentirajući loše stanje u Dalmacijavinu., rekao je da će se taj slučaj riješiti kroz stečaj, i da prema analizi ondje treba biti 100 zaposlenih, a bilo ih je 500. U deset godina nakupili su  čak milijardu kuna obveza prema državi.

Osvrnuo se Čačić i na PDV koji je od 1. ožujka skočio na 25 posto. To je, kaže, dobro za Hrvatsku. I tu nije kraj novim protukriznim mjerama. Očekuje se tako i dorada zakona o poticanju ulaganja za turizam. Požalio se ministar gospodarstva ponovno i na ono što mu je HDZ-ova Vlada ostavila u naslijeđe.

- Milijardu eura imamo trenutno neiskorištenog novca jer država nije imala kapacitet da se ti projekti realiziraju. Od novih mjera zato ne treba odmah očekivati brda i doline – kaže Čačić i upozorava da do kraja godine ništa ozbiljno neće nositi ni zapošljavanje, niti će tvrtke fakturirati od toga. 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

radimir čačić, SOUNDSET