A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dretelj-logor-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Državno odvjetništvo podiglo optužnice protiv petorice pripadnika HOS-a | Politika+
Crna kronika

RATNI ZLOČIN: Državno odvjetništvo podiglo optužnice protiv petorice pripadnika HOS-a

Državno odvjetništvo BiH tereti osumnjičene da su u razdoblju od svibnja do kolovoza 1992. godine zlostavljali, mučili, premlaćivali, silovali i seksualno zlostavljali zatočenice i zatočenike srpske nacionalnosti.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Državno odvjetništvo BiH podiglo je u petak optužnicu protiv petorice bivših pripadnika HOS-a, koje se tereti za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima počinjenima u logoru Dretelju kod Čapljine na početku rata u BiH.

Bivšega upravitelja logora Srećka Hercega te stražare Ivana Zeleniku, Ivana Medića i Marinu Grubišić-Fejzić nedavno su uhitili pripadnici državne agencije za istrage i zaštitu, dok se zamjenik upravitelja Edib Buljubašić nalazi na izdržavanju višegodišnje zatvorske kazne u zatvoru u Zenici.

Državno odvjetništvo BiH tereti osumnjičene da su u razdoblju od svibnja do kolovoza 1992. godine zlostavljali, mučili, premlaćivali, silovali i seksualno zlostavljali zatočenice i zatočenike srpske nacionalnosti s područja Čapljine.

Po priopćenju državnog odvjetništva BiH više je srpskih civila, koji su bili nezakonito zatočeni, umrlo od posljedica zlostavljanja i premlaćivanja, a nekima se nakon odvođenja iz ćelija izgubio svaki trag. Posmrtni ostaci nekih od žrtava otkriveni su i ekshumirani tek nakon okončanja rata.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudu BiH.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HOS, čapljina, logor, dretelj, BiH