A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/photo_3.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagrebačka filharmonija: Meštri i talenti - Ignat Mihnea i Bruno Vlahek | Politika+
Kultura

PROMO: Zagrebačka filharmonija: Meštri i talenti - Ignat Mihnea i Bruno Vlahek

Svi koji su u petak navečer bili na koncertu prisustvovali su „sukobu generacija“.

FOTO: Zagrebačka filharmonija
Piše: PolitikaPlus

U petak 02.03. u  Crvenom ciklusu Zagrebačke filharmonije, u koncertu pod nazivom „Meštri i talenti“ gostovali su ugledni rumunjski dirigent Ignat Mihnea i dobitnik nagrade Zagrebačke filharmonije za najboljeg mladog glazbenika 2010. pijanist Bruno Vlahek.

 

Bruno Vlahek još je jednom pokazao i opravdao, ovaj put pred svojom, zagrebačkom publikom, zašto je upravo njemu dodijeljena nagrada Zagrebačke filharmonije za Mladog glazbenika 2010. godine.

Svi koji su u petak navečer bili na koncertu prisustvovali su „sukobu generacija“ u potpuno novom smislu. Mestro Mihnea kao pravi meštar i Vlahek kao neupitni talent publici su pružili doista nezaboravno iskustvo.

 

Bio je to Crveni ciklus obojen strasnim notama glazbe Petra Iljiča Čajkovskog,  najvećeg, najpoznatijeg i najizvođenijeg glazbenog umjetnika epohe i njegove skladbe Romeo i Julija u kojoj je Čajkovski „tipičan Rus“ i “izrazit „Zapadnjak“. Imali smo priliku uživati i u notama najpoznatijeg klavirskog djela“ Rapsodija na Paganinijevu temu“ velikog skladatelja i pijanista Sergeja  Rahmanjinova, 1. Simfonije Srećka Bradića, djela koje je napisao na narudžbu Zagrebačke filharmonijea, a koje je svoju praizvedbu imalo upravo na ovom koncertu te 1. rumunjskom rapsodijom u A-duru Georga Enesca.

 

Bruno Vlahek još je jednom pokazao i opravdao, ovaj put pred svojom, zagrebačkom publikom, zašto je upravo njemu dodijeljena nagrada Zagrebačke filharmonije za Mladog glazbenika 2010. godine. Svojom svestranošću u području glazbenog djelovanja(pijanist i skladatelj) primjer je istinskog talenta kojeg, iako mu je tek 26 godina, možemo argumentirano i s punim pravom zvati ponosom hrvatske glazbe i biserom hrvatske kulture.  

"Muziciranje najvišeg kalibra" što su ga ponudili maestro Mihnea i Bruno Vlahek potvrdilo je i da je ovosezonski Crveni ciklus pružio te da će nastaviti pružati brojne glazbene užitke koji se jednostavno  - ne smiju propustiti.

 

Nakon ovako uzbudljive glazbene noći što nam drugo preostaje nego da za tjedan dana, točnije 09.03. najavimo izvornu Kubu na tlu Zagreba; kubansku glazbu na posve nov "filharmonijski" način - Samo na koncertu Salsa filarmónica!

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebačka filharmonija