Zagreb

MANIFESTACIJA: U zagrebačkoj Areni počeo 1. hrvatski festival hrane i vina

Prvi hrvatski festival hrane i vina je okupio proizvođače autohtonih hrvatskih proizvoda iz svih regija.

Piše: PolitikaPlus/Hina
Prvi hrvatski festival hrane i vina je okupio proizvođače autohtonih hrvatskih proizvoda iz svih regija, koji na 250 štandova nude pršut, kulen, sir, ulje, rakiju.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je sinoć u zagrebačkoj Areni Prvi hrvatski festival hrane i vina, eno-gastro manifestaciju u čijim će delicijama građani moći uživati tri dana, izvijestio je Grad Zagreb.

Obišavši štandove u društvu s gradonačelnikom Hvara Pjerinom Bebićem, direktoricom Festivala Đurđom Protić, svojom zamjenicom Jelenom Pavičić Vukičević i suradnicima, zagrebački gradonačelnik je izjavio kako je ovo gastronomska Hrvatska u malom te kako je Festival još jedna potvrda da možemo ravnopravno konkurirati na europskoj tržnici i za europskim stolovima.

Prvi hrvatski festival hrane i vina je okupio proizvođače autohtonih hrvatskih proizvoda iz svih regija, koji na 250 štandova nude pršut, kulen, sir, ulje, rakiju. Tu je i 60 vinara i 30 vrhunskih kuhara čije delicije se mogu svakodnevno kušati na posebno uređenim prostorima, a također svakodnevno, održavat će se natjecanja 81 učenika u kulinarskim disciplinama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pjerino bebić, milan bandić, arena, zagreb